Topkapi - Sense Restaurant, Scheveningen

Eten door Redactie Ze.nl

Topkapi - Sense Restaurant, Gevers Deynootplein 36, 2586 CL Scheveningen, 070 - 3 585 350
 
Service: 8
Sfeer: 9.5 (!)
Eten: 8
 


Bij binnenkomst werden heel netjes onze jassen aangenomen. De bediening was jong en vriendelijk. Ik was er met mijn collega's en we konden plaatsnemen in een gezellig hoekje met allemaal kussens. We begonnen met drie schalen voorgerechten, ook wel 'mezze' genoemd (14,50 per stuk) met keuze uit vlees , vis of vegetarische lekkernijen. Het is jammer dat er niet duidelijk bij staat wat alles precies is, maar na even puzzelen en gewoon proberen was ik helemaal om!
 
Tijdens het eten keek ik m'n ogen uit, alles was zo mooi en de bediening hield ons goed in de gaten of we niets tekort kwamen. Plotseling ging de Arabische muziek harder en kwam er opeens een buikdansers voorbij die echt leuk het publiek erbij betrok, voor de echte waaghalzen dé mogelijkheid om even met de voetjes van de vloer te gaan. Ik concentreerde me uiteraard op het eten, daar ben ik beter in...
 
Bij het hoofdgerecht, voor mij het Turkse Bonfile (20,50), zat ik echt te worstelen omdat ik het al-le-maal op wilde eten, maar het was teveel na die heerlijke voorgerechtjes. Het was bijzonder smakelijk en ik baalde echt dat ik al vol zat omdat ik wist dat ik geen nagerecht meer zou kunnen nemen. De Tunesische Couscous Royale (17,50), wat werd geserveerd in een soort terracotta bord met puntig afdeksel (Apart!), viel bij mijn collega's ook erg goed in de smaak.
 
Ik sloot de avond af met een lekker kopje Marokkaanse Mint Thee (1,80), terwijl ik af en toe stiekem toch nog meesnoepte van de zalige Turkse Baklava (5,25) van mijn collega, waarvoor dank!
 
Na afloop werden onze jassen weer netjes aangereikt en net zo vriendelijk weer uitgelaten. Dit is echt weer iets heel anders en een absolute aanrader. Net een avondje vakantie... 

Geschreven door Janet