Ze heeft haar

Make-up door Redactie Ze.nl
...bent in de weer met hars-troep en smeert chemische ontharings-bende op je tere lijfje.

Ik heb enorm ontzag voor eenieder die met haar durft te werken. Ik las laatst dat ver voor de Middeleeuwen de kapper niet alleen knipte en baarden trimde maar ook tandarts was, chirurgische kennis beheerste en tegelijkertijd als een soort apotheker fungeerde. Tot op de dag van vandaag zal dit beroep nooit overbodig worden (je kunt je haar niet zelf gaan knippen; geloof me, niet doen!)

Je hebt natuurlijk haar waar je de meest achterlijke acrobatische capriolen voor moet uithalen om het überhaupt te verwijderen, kom ik zo op terug, maar mijn frustratie begint bij mijn hoofdhaar. Ik ben een mix en daardoor gezegend met een Europese kroes. Ik weet wel dat ik niet de enige ben, maar soms lijkt het er wel op. Geen enkele kapper weet raad met mijn haar en de kappers die ermee om kunnen gaan wonen buiten de randstad. Dus heb ik zelf de schaar ter hand genomen (nogmaals NIET DOEN) en al heb ik het geluk dat het bij krullen niet zo opvalt, het was geen succesful hairdo.

Ik was laatst echter uit eten en toen zag ik een meisje met prachtige krullen; perfect in model! Verblind door dit fata morgana-kapsel heb ik haar gevraagd wat ze er in godsnaam in deed! Mousse was het antwoord. Geen gewone mousse, neeeee Palmer's mousse en voor alle dames die elke ochtend hun haar moeten wassen om het fatsoenlijk gestyled te krijgen, gebruik Palmer's Hair Success mousse (Extra dry). (Te koop bij drogisterij.net voor 7.95  5.50 verzendkosten.)
Het is echt fan-tas-tisch! Daarbij slaap ik op een satijnen kussensloop, was alleen nog maar met conditioner en kam (bijna) nooit.

Misschien hebben wij vrouwen gewoon hoofdhaar als bezigheidstherapie, dat het ons weerhoudt van hysterie...

Eén ding zal ik echter nooit begrijpen; waar ál dat andere haar voor dient?

Geschreven door Janet