Beauty / Make-up
Make-up

Goedkope vs. dure make-up: Lipstick

Deze keer heb ik twee lipsticks met elkaar vergeleken. De goedkope lipstick van Catrice (?3,99) neemt het op tegen een duurdere van MAC (?17,50). Ik heb gekeken naar de verpakking, de pigmentatie, de houdbaarheid en de verkrijgbaarheid. En tot slot is de prijs vergeleken. Welk product is z'n prijs het meest waard?

De verpakking
Catrice:
De verpakking van Catrice is simpel en stijlvol. De huls is gemaakt van zwart, glanzend plastic met aan de onderkant een doorschijnend stukje. Dit geeft een leuk effect en het is ook nog eens handig, want de kleur van de lipstick is meteen te zien.
MAC: De lipstickverpakking van MAC is iets anders: hij is donkergrijs en mat. Deze verpakking straalt luxe uit.
Winnaar? Ondanks dat ik de verpakking van MAC iets mooier vind dan die van Catrice, is Catrice de winnaar. Bij MAC moet je goed de namen van de lipsticks onthouden, of steeds de dop eraf halen. Bij Catrice hoef je alleen aan de onderkant te kijken. Vanwege dit handigheidje heeft Catrice dit onderdeel gewonnen!

 


Het product
Catrice:
De lipstick is prettig aan te brengen doordat hij gemakkelijk over je lippen glijdt. De hoge pigmentatie zorgt ervoor dat hij een duidelijk kleur achterlaat. Bovendien dekt hij overal egaal. Hij blijft alleen niet zo lang zitten. Na wat eten of drinken is het grootste deel eraf en zie je alleen nog een lichte waas van kleur.
MAC: Deze lipstick is zacht, maar niet té zacht en gaat soepel over de lippen. Hij brengt een egale en dekkende kleur aan. Heerlijk! Deze lipstick blijft langer zitten dan die van Catrice. Een beetje drinken kan hij moeiteloos aan, en zelfs na het eten is hij nog niet helemaal weg!
Winnaar? De lipstick van MAC is in deze categorie de winnaar, omdat hij langer blijft zitten.

 


De verkrijgbaarheid
Catrice:
Make-up van Catrice is te koop in filialen van Kruidvat. Niet overal staat een groot schap, maar aangezien Kruidvat veel filialen heeft is het vaak geen probleem om een andere op te zoeken. Catrice heeft een gevarieerd kleurassortiment, maar niet iedere tint is overal verkrijgbaar.
MAC: Minpuntje aan MAC is dat het alleen te koop is bij een aantal filialen van de Bijenkorf, Douglas en free-standing stores in Amsterdam. Voordeel van MAC is wel dat, als je er bent, je keuze hebt uit honderden verschillende soorten kleuren en finishes! Er is echt voor elk wat wils!
Winnaar? Op dit vlak spelen beide merken gelijk. MAC is iets moeilijker te verkrijgen, maar heeft veel meer keuze. Catrice heeft wat minder keuze, maar is wel een stuk makkelijker verkrijgbaar.

 

Catrice Lobster Love


De prijs
Catrice:
Lipstick van Catrice kost ?3,99. Een aardig prijsje voor een heel aardige lipstick. De prijs-kwaliteitverhouding is goed.
MAC: De lipstick van MAC kost ?17,50. Op zich is dat nog prima betaalbaar en de kwaliteit van de lipstick is erg goed. Toch weerhoudt deze prijs mij er wel van om een hele lading aan verschillende kleuren in te slaan.
Winnaar? Op dit onderdeel is Catrice de winnaar. Je kunt namelijk bijna vijf (!) lipsticks kopen voor de prijs van één MAC-lipstick. 

 

MAC Show Orchid


Conclusie
Beide merken maken fijne lipsticks die goed te gebruiken zijn en je lippen van een geweldige kleur zullen voorzien. De lipstick van Catrice is erg goedkoop, maar de kwaliteit is dan ook iets minder dan die van MAC.
Mocht je twijfelen tussen deze twee lipsticks, dan zou ik het volgende willen adviseren:

  • Gebruik je vaak (dezelfde) kleur lipstick en ben je op zoek naar een exemplaar van geweldige kwaliteit en houdbaarheid? Ga dan voor de lipstick van MAC. Het is even een investering, maar je zult er ontzettend blij mee zijn.
  • Gebruik je niet dagelijks lipstick en houd je ervan om veel verschillende kleurtjes te hebben? Dan is Catrice your way to go. Deze lipstick is lekker goedkoop en je kunt zonder schuldgevoel het halve schap leeg trekken.


De lipsticks die ik voor dit artikel heb gebruikt zijn Catrice Lobster Love en MAC Show Orchid. Volgende keer vergelijk ik twee verschillende zwarte oogpotloden!

Welke lipstick vind jij zijn prijs waard?