Een traditionele bruidstaart? Of...

Intiem door Tamara

Ik schreef het al in mijn eerdere blog: de bruidstaart is een traditie die al eeuwenland oud is. De Romeinen verkruimelden een koek boven het hoofd van het bruidspaar, en in de Middeleeuwen werd koek en taart bovenop elkaar gestapeld. Hier komt het idee van de bruidstaart, zoals we die vandaag de dag kennen, vandaan. Maar wil je verrassend uit de hoek komen door niet voor een standaard slagroomtaart te kiezen, dan zijn dit misschien leuke alternatieven voor jullie trouwdag!

Cake pops
Het was al een rage in Amerika, maar Nederland is er nog vrij onbekend mee: cake pops! Deze cakeballetjes, gedoopt in chocolade, kun je in allerlei kleuren en smaken maken. Ze zijn erg leuk voor een huwelijk, als bijvoorbeeld een bedankje, maar ook voor een kraamfeest, verjaardag of wat voor een feestje dan ook… Cake pops zijn wat kleinere hapjes, waardoor ze geschikt zijn voor zowel jong als oud.

  


Het leukste aan de cake pops is dat ze in allerlei vormen te bestellen zijn. Denk bijvoorbeeld aan cake pops in de vorm van Hello Kitty-hoofdjes, elegant gedecoreerd met hartjes of natuurlijk in de vorm van een bruidspaar!

Cupcakes

In plaats van een stuk bruidstaart zou je de bruiloftsgasten een lekkere cupcake aan kunnen bieden. Deze cupcakes kan je op allerlei verschillende wijzen presenteren, maar om het idee van een bruidstaart niet helemaal van tafel te vegen, is een mooie, grote etagère een mooie oplossing! Kleed de etagère mooi aan, zet alle cupcakes erop en je hebt een superoriginele ‘bruidstaart’. Het aansnijdritueel hoef je hierbij niet te schrappen. Zorg dat er een klein aansnijdtaartje bij gepresenteerd wordt, of snij samen een cupcake doormidden en voer elkaar de helft!

  


Dessert table
Wil je het iets uitbundiger aanpakken, zet dan een 'dessert table' op je bruiloft! De dessert table is eigenlijk een soort taart- en snoepbuffet. Deze trend is overgewaaid uit Amerika en bedacht door Amy Atlas. Taart of cupcakes zijn onmisbaar op zo’n tafel en verder staan er allerlei lekkernijen bij.

Het bijzondere aan de dessert table is dat alles op elkaar afgestemd wordt: zowel de lekkernijen als de styling worden helemaal in dezelfde stijl gepresenteerd. Denk aan een tafel in bepaalde kleuren of in een thema, bijvoorbeeld 'Winter Wonderland', 'Arabian Nights', 'Tropical' of 'Barock'. Een dessert table is helemaal aan te passen aan jullie eigen stijl, zelfs het ontwerp van jullie trouwkaart kan er in verwerkt worden! Zo heb je een verrassend alternatief voor je bruidstaart waar je gasten ongetwijfeld over zullen napraten.Maar niet alleen voor op je bruiloft, ook voor andere feestelijkheden is een dessert table natuurlijk een hot item. Op verjaardagen, jubileumfeestjes, babyshowers, kraamfeesten en zelfs bij zakelijke evenementen kan een dessert table een echte eyecatcher zijn. Amy Atlas is inmiddels drukbezet met het maken van dessert tables voor alle Hollywoodsterren, maar gelukkig hebben we in Nederland onze eigen Amy: Gaabs. Bij haar kan je terecht voor een echte dessert table, maar ook voor cake pops en cupcakes.

 


Wat zouden jullie het liefst op je bruiloft zien? Een hippe dessert table, de iets subtielere cupcakes of misschien toch de traditionele bruidstaart?

 _____________________________________________________________________________________


Tamara Tijdink is weddingplanner en nu twee jaar werkzaam in de trouwbranche. Ze verzorgde onder andere de bruiloft van musicalster Nurlaila Karim. Tamara verzorgt complete bruiloften, zakelijke evenementen, particuliere feesten, geeft wedding workshops voor groepen en adviseert bruidsparen in haar weddingconsults. Kijk voor meer informatie op de site van haar bedrijf
Ceremonara en bijbehorende Twitter of lees het interview dat wij eerder met haar hielden.

Tamara verblijdt ons regelmatig met haar kennis over bruiloften en houdt ons steeds op de hoogte van de nieuwste en hipste partytrends!