Bridezilla to the max: single en je bruiloft al gepland

Relaties door Kimberly

In gedachten ben je al 594 keer getrouwd. De witte jurk, de torenhoge stapeltaart, het bloemenboeket en zelfs de bruidmeisjes heb je al geroggeld en dat nog vóór je de Right Guy hebt ontmoet. 6 op de 10 vrouwen doet het. 
 
Films als Bridewars en My Big Fat Greek Wedding heb je al ontelbaar keer gezien, en ken je van voor naar achteren en van achter naar voren. ‘Perfectionist’ is your middle name en je achternaam dat is ehh… al die van hem. Het enige wat de bruidegom nog hoeft te doen is komen opdagen. That’s all. Voor de rest is alles tot in de puntjes geregeld. Pinterest-borden, mappen en plakboeken vol ideeën en inspiratie. Een gevalletje Bridezilla misschien?
 

Alles al gepland, behalve de vent
Een meerderheid van de alleenstaande vrouwen heeft namelijk al verschillende details van hun bruiloft rond. Dit zelfs al vóór ze hun partner hebben ontmoet. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde single woman al op haar dertiende begint na te denken over haar bruiloft. 1 op de 10 begint dan al zelfs met het spekken van haar spaarpotje, speciaal voor de grote dag. Gemiddeld bedraagt de inhoud van een spaarpot dan ook zo’n € 1200. Dit meldt DailyMail
 
34% geeft aan regelmatig te surfen op het internet voor inspiratie voor bloemen, jurken en locaties. Bijna de helft (49%) van de vrouwen bekent dat ze haar droomjurk al heeft geselecteerd. Uit de enquête bleek ook dat 1 op de 20 meisjes herhaaldelijk bruilofttijdschriften aanschaft zodat de cruciale momenten perfect gaan en 17% heeft zelfs al deelgenomen aan een bruiloftbeurs. Ondanks dat, zou 58% van de vrijgezelle dames dit nooit opbiechten aan hun nieuwe vriend, bang dat hij bezwijkt.   


Research en ideeën
Volgens een woordvoerster van Interflora - de vrouw die het onderzoek leidde - is het van belang om alvorens wat research te doen en ideeën en inspiratie te verzamelen. Als je het ons vraagt, is dit een tikkeltje overdreven…  

Heb jij jouw bruiloft al tot in de puntjes geregeld? Of ben jij ook van mening dat dit ietwat overdreven is?