Je ex jaloers maken? Huur een rebound!

Relaties door Kimberly
Zijn de pogingen om het leven van je ex zuur te maken mislukt? Of vind je 'm stiekem eigenlijk nog veel te leuk? De oplossing is nabij: huur een fictieve, virtuele rebound! 
 
“Lekker uit eten met m’n honnepon. Ze is nu officieel gediplomeerd hersenchirurg en zeker van een plaats in de race voor Miss Holland. Proost schat, op jou!” Na het lezen van deze tweet zul je misschien denken dat buurman Bert maar een lucky bastard is met z’n nieuwe scharrel, maar in real life probeert ‘ie het leven van z’n ex te saboteren... 
 
Van astronaut tot supermodel 
Want voor alle gekrenkte exen is er nu het Rent-A-Rebound pakket. Deze service bedraagt € 400 en biedt je een fictieve lover die jouw Facebook, Twitter en andere social media zal overspoelen met zoetsappige berichten. Ook vraagt het bedrijf Wish.co.uk een aantal foto’s van je waar je vrolijk en er bovenal verliefd uitziet. Belangrijk is echter wel dat er voldoende ruimte naast jou is waarin ze jouw nieuwe spetter kunnen photoshoppen. Van een architect tot astronaut en van supermodel tot een Royalty: alles, werkelijk álles, is mogelijk en voldoet aan de wensen van een ideale levenspartner. Zoete Twitter-berichten, schattige Instagram-foto’s en berichten waar de romantiek vanaf spat. En dat allemaal dankzij de technologie, aldus DailyMail

 
Terugwinnen
Het doel is om de desbetreffende ex groen en geel te laten zien van jaloezie, en in de meeste gevallen hem (of haar) terug te winnen. De psychologie achter dit: ‘het hebben wat je niet kunt hebben, en het willen hebben wat andere mensen hebben’. Volg je ‘m nog? De vraag is alleen, of je écht door jaloezie je ex weer terug kan krijgen. 

 
Dr. Pam Spurr, een psycholoog en auteur van Relatie Accademy, is twijfelachtig: "Doordat de mensen met een gebroken hart nu met hun hoofd heel ergens anders zitten, namelijk het obsessief bezig zijn met het jaloers maken van hun ex, is men continu bezig met andere dingen. Maar een hulp voor het herstellen van een break-up, is het hoogstwaarschijnlijk niet. Ze zullen vast blijven zitten in een cyclus en gaan niet verder met hun leven." 
 
Wat vind jij deze nieuwe dienst? Handig of onzin?