WIN & TEST: FloraPlus

Sport & gezondheid door Redactie Ze.nl

Jeuk, een pijnlijk of branderig gevoel, afwijkende afscheiding... Ruim 70% van de Nederlandse vrouwen heeft het afgelopen jaar weleens last gehad van vaginale ongemakken, zo bleek uit een eerder onderzoek van Multi-Gyn en Gezondheidsplein.nl. Ook wij van Ze.nl merkten hoeveel vrouwen hier last van hebben toen de vaginale vragen - na het plaatsen van een oproepje, binnenstroomden. Vooral het woord 'candida' zagen we vaak terugkomen in de mailtjes.

Candiwat?
In de vagina leven vele micro-organismen, bacteriën en schimmels, die in een bepaald evenwicht met elkaar leven. Deze balans kan worden verstoord, bijvoorbeeld tijdens hormonale veranderingen (menstruatieperiode), na (onbeschermde) geslachtsgemeenschap of tijdens of na het gebruik van medicijnen zoals antibiotica. Dit resulteert dan in een bacteriële infectie (bacteriële vaginose) of een schimmelinfectie (candida). Candida herken je meestal aan de korrelachtige, op kwark lijkende afscheiding, intense jeuk, branderigheid, roodheid, irritatie, schraalheid en/of zwelling. In tegenstelling tot een bacteriële infectie is schimmel geen gevaarlijke infectie. Maar het is wel ontzettend lastig en kan een behoorlijke negatieve factor zijn in je dagelijks leven.

FloraPlus

Goed nieuws: Multi-Gyn komt nu met een nieuw middel tegen candida. FloraPlus gaat de schimmelinfectie snel, eenvoudig en op natuurlijke wijze tegen. De uitkomst voor alle vrouwen die zelf hun vaginale schimmelproblemen willen behandelen: het middel is namelijk zonder recept verkrijgbaar.

FloraPlus is gewoon te koop bij de drogist, de online drogist en de apotheek. De verkoopadviesprijs is €14,95. Kijk voor meer informatie op de website van Multi-Gyn.
 

Ze.nl mag 10 exemplaren weggeven en laten testen door lezeressen. Heb jij last van candida, zou jij het product willen testen en daarna (anoniem) de ervaring delen op Ze.nl? Stuur dan voor 28 april een mailtje naar prijsvraag@ze.nl met je NAW-gegevens en misschien ontvang jij dan wel een verpakking thuis.