Heb jij de sex-factor?

Intiem door Lindsay

Of je net bij elkaar bent of al tien jaar getrouwd, soms heb je misschien wensen die je niet durft uit te spreken. Op de achterkant van het boek lees ik: "Wat is de G-plek en waar kan ik die vinden? Hoe introduceer ik seksspeeltjes of een ménage à trois in mijn relatie?"

Mijn relatie beslaat inmiddels bijna vier jaar en als jullie mijn schrijfstijl een beetje kennen, weten jullie dat ik seks niet schroom en niet op mijn mondje gevallen ben. Ik keek zelfs een pornofilm voor Ze.nl! Of mijn column Bedbloopers, maakte ook een hoop los onder jullie lezeressen.

Dus de uitgelezen persoon op de redactie om dit boek te beoordelen! Ik schaamde me ook totaal niet - ik heb het boek gelezen in de kerstvakantie op een zonnig vakantieoord. Ik voelde me erg SATC Samantha, met een cocktail aan de zwembadrand en mijn 'seksboek', zoals vriendlief het noemde.

Het boek is leuk geschreven, vlot en als een soort manual. Tussen de regels door staan kopjes die 'Tip van de helpdesk' genoemd worden. Ook staan er 'Let op'-aantekeningen. Wisten jullie bijvoorbeeld dat er nooit lucht in de vagina geblazen mag worden? Dit kan embolisme veroorzaken, waarbij luchtbellen in het bloed komen en dit kan dodelijk zijn!

Dat was één van de schokkendste ontdekkingen in dit boek. Niet omdat ik mezelf op de wulpse borsten wil kloppen met mijn kennis - maar het meeste weet je misschien al uit vrouwenseries (welkom terug Samantha!) of glossy's die tegenwoordig ook vrij expliciet over seks durven te schrijven.

Voor minder avontuurlijke meiden is dit boek misschien wel geschikt, omdat heel duidelijk en op een fijne manier wordt uitgelegd wat mannen, maar ook wijzelf - lekker vinden en hoe je dit kunt bereiken. Bovendien zijn de plaatjes ter illustratie niet alleen helder weergegeven, maar ook om te grinniken - zo leuk getekend!

Ik zou het handboek als naslagwerk in je nachtkastje bewaren, gewoon omdat het leuk is om te lezen. Echt vernieuwend vind ik het niet en veel verrassende of spannende dingen kwam ik niet tegen. Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk.

Heb jij de sex-factor? - Handleiding voor een optimale prestatie
Felicia Zopol
ISBN: 9789057674686
Prijs:
Uitgeverij: Mo'Media