Ze was in: Madrid

Reizen door Naline
Slenteren door gezellige straatjes, genieten van overheerlijke tapas en shoppen tot je erbij neervalt: Madrid heeft alles in huis voor de ideale citytrip. Ze bezocht de Spaanse hoofdstad en zet alle hotspots op een rijtje. 
 
Cultuur
 
Palacio Real
Dit statige, witte gebouw is het officiële paleis van de Koninklijke familie van Spanje. Ze wonen er zelf niet meer en dan betekent dat je als toerist ook binnen een kijkje mag nemen. Voor ?8,- kan je rondwandelen door de luxueuze koninklijke vertrekken. Heb je dit er niet voor over? Ook de buitenkant van het paleis is al een bezoekje waard en de aangrenzende tuinen zijn heerlijk om doorheen te wandelen.


 
Musea
Altijd al eens een Picasso in het echt willen bewonderen? In Madrid kan het! Met het Museo del Prado en Museo Reina Sofia vormt Madrid een van de kunsthoofdsteden van de wereld. Wil je letten op je budget? Plan je bezoekje aan deze musea dan goed want op bepaalde tijden is de entree gratis.
 
Plaza Mayor
Dit grote plein bevindt zich op een centraal punt in het centrum van Madrid en is niet te missen als je één van de hoofdwegen volgt. Het plein kent een rijke geschiedenis maar is nu vooral een trekpleister door de mooie stadsmuren, de gezellige restaurantjes en terrasjes. Aan het eind van de middag vult het plein zich met straatartiesten en kunstenaars en kan je hier je ogen uitkijken.
 
 
Shoppen 
Voor een lekker middagje shoppen mag je Gran Via niet overslaan. Op deze hoofdweg vind je alle bekende winkels zoals H&M, Bershka, Zara en Mango. Ga je liever op zoek naar de meer Spaanse boetiekjes? In de zijstraten Calle del Arenal en Calle de Preciados vind je de wat minder bekende winkeltjes. Heb je meer te besteden en wil je naar de echte designwinkels, pak dan de metro naar de wijk Salamanca waar je grote namen als Prada, Dolce & Gabbana en Louis Vuitton zal tegenkomen.
 
Wil je na een lange dag shoppen en cultuur snuiven even bijkomen? Zoek dan een mooi plekje op in park Retiro. Geniet hier van een lekkere picknick, luister naar de vele muzikanten of huur een bootje en dobber rond in dit prachtige park. 


 
Eten
Een bezoekje aan Madrid is natuurlijk niet compleet zonder de lokale gerechten te proberen. Hier een aantal tips voor een lekker Spaans hapje en drankje.
 
Mercado de San Miguel 
Deze gezellig drukke markt is populair bij zowel toeristen als de lokale bevolking. Je vindt er vele kraampjes waar je allerlei kleine gerechtjes kan krijgen. Stel je eigen tapasmaaltijd samen en kies uit het aanbod van olijven, broodjes, vis, vlees en nog veel meer. Ook voor je dagelijkse inkopen van vers fruit en groenten ben je hier op de juiste plek.


 
Churros con Chocolate
Loop je door de stad en kom je langs een chocolateria? Ga dan gauw naar binnen en bestel de populaire churros con chocolate. Deze Spaanse zoetigheid bestaat uit gesuikerd deeg met een heerlijke chocoladedip. 
 
Viva la vida 
Houd je van vegetarisch en biologisch eten? Loop dan even binnen bij de alternatieve supermarkt Viva la Vida op Calle Huertas. Naast allerlei ?groene? producten vind je er ook een buffet waar je uit heerlijke gerechtjes en desserts kan kiezen. De sfeer is er gezellig, het eten lekker en verantwoord en het personeel vriendelijk. Een echte aanrader!
 
Kortom, Madrid heeft veel te bieden voor een mooie citytrip. Snak je naar de Spaanse zon of wil je er even een paar dagen tussen uit? Een reisje Madrid hoeft niet duur te zijn en maatschappijen als Ryan Air vliegen voor budgetprijzen naar de Spaanse hoofdstad. Binnen drie uur sta je met je voeten op Spaanse bodem en kan je citytrip beginnen!
 
Welke Spaanse stad heeft jouw voorkeur voor een citytrip?