Make-up trends najaar 2011

Make-up door Jikke
Het najaar komt er weer aan en dus krijgen we ook weer te maken met een heel andere beautystijl. Welke looks werden geshowd op de internationale catwalks en zullen we terugzien komend najaar? Je leest het hier!
 
Less is more
Drie lagen foundation, vuurrode wangen en een dik liplijntje. Doe het alsjeblieft niet, want minder is meer dit najaar. Houd het dus eenvoudig, maar wel met veel glanzende accenten en het liefst een vlekkeloze huid.
 

 
Maak kennis met BB cream
En voor die vlekkeloze huid komt dit nieuwe beautyproduct goed van pas: de B.B. cream (Blemish Balm cream). In Azië is dit product al helemaal hot en Garnier brengt de B.B. cream nu ook bij ons op de markt. De crème is kalmerend voor de huid, heeft een herstellende werking, verbergt lelijke vlekjes en verzorgt de huid. Een echte must have voor elke vrouw dus!

Lovely lips
Lipstick is al een tijdje bezig met haar comeback. Waar we eerst massaal met lipgloss smeerden, is het nu hip om een zo mat mogelijke lipstick aan te brengen. Wat de kleur betreft is het ook duidelijk: met een nude- of juist een heel opvallende kleur (zoals berry of donkerrood) zit je helemaal goed. Chanel heeft een nieuwe collectie lipsticks, die goed inspeelt op deze trend: Rouge Allure Velvet.


 
Bambi eyes
Herinner jij je Bambi nog: met zijn prachtige oogjes en lange wimpers? Door veel mascara te gebruiken creeër jij net zo'n betoverende oogopslag. Spinnenpoten is de nieuwe trend op mascaragebied!
 
Duidelijke eyeliner
Dit najaar kun je helemaal losgaan met je eyeliner. Want een duidelijke zwarte streep boven je ogen is helemaal in: strak en niet zacht of vervaagd. Met deze look maak je een krachtige, eenvoudige statement. Denk bijvoorbeeld aan de opvallende oogmake-up van Amy Winehouse of laat je inspireren door de trends bij de shows van MAC:

 
Najaarnagels
Waar nagellak in de zomer niet fris en vrolijk genoeg kunnen, richt de nagellaktrend zich in het najaar op de wat meer natuurlijke tinten, zoals: oranje, rood en bruin.

Een andere trend is blauwe nagellak. Denk bijvoorbeeld aan de collecties van Chanel, Yves Saint Laurent of de nieuwe collecties van Catrice en essence. Lekker winters!

Ook kun je helemaal over the top gaan met stiletto nagels, nagels in een puntige vorm gevijld of duck nails. Alles kan en mag!


 
Wilde wenkbrauwen
De tijd dat wenkbrauwen in de vorm van een penseelstreepje hip waren, is al een tijdje voorbij. Ook komende herfst zien we weer volle wenkbrauwen. Laat je haartjes dus lekker groeien en kam ze alleen een beetje in vorm. Voor het effect kun je ze ook extra benadrukken door middel van een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder.
 
Welke trend ga jij volgen?