Beautytips met zeezout

Lichaam door Betty
Voor veel beautykwaaltjes zijn er oplossingen te vinden in de drogisterij. Maar soms kun je ook goedkoper én gemakkelijker af zijn. Door bijvoorbeeld je voorraadkast te plunderen. Deze keer geeft Ze je beautytips met zeezout.

Scrub, scrub, scrub
Door één keer in de week je huid te scrubben, ontdoe je het van dode huidcellen. Het gevolg: een fluweelzacht huidje. Scrubs kun je gewoon in de winkel kopen, maar het zelf maken is goedkoper en in ieder geval beter voor het milieu!

Neem een kopje zeezout, een kopje olijfolie en eventueel een paar druppels etherische olie. Mix het geheel lekker door elkaar en wrijf er je hele (natte) lichaam mee in. Spoel het geheel geleidelijk af en voilà: een babyzacht en goed verzorgd huidje!


Weg met de onzuivere huid!
Voor iedereen met een huid die nog weleens onzuiver kan zijn is dit absoluut een gouden tip. Los een theelepel zeezout op in een eetlepel warm water. Dip er een wattenschijfje in en smeer het mengsel over je gezicht. Je gezicht zal nu een beetje trekkerig aanvoelen en je onzuiverheden zullen misschien een beetje gaan prikken, maar dat is juist een teken dat het werkt. Spoel je gezicht na een half uurtje weer schoon. Als je dit een tijd lang iedere dag doet, zal je huid zeker weten opknappen!

Spoelen met zout
Ook in je mond kan zout een hoop goed doen. Als je bijvoorbeeld last hebt van onrustig tandvlees, een wondje in je mond of een ontstoken tand of kies. Los een beetje zeezout op in gekookt water. Laat dit afkoelen en spoel er vervolgens je mond mee. In het begin is het even vies, maar je went er snel aan. Doe dit twee keer per dag na het poetsen. Maar: ga altijd naar de tandarts als je langere tijd problemen met je gebit houdt!


Natuurlijke neusspray
Niet echt een beautytip, maar toch ook wel een handige nu het weer te wensen overlaat en iedereen om de haverklap verkouden is: druppel je neus met een zoutoplossing. Mocht je verkouden zijn, los dan wat zeezout op in gekookt water. Laat dit afkoelen en druppel een beetje in je neus. Je zal merken dat je direct weer beter kan ademhalen. Het is even een vreemd gevoel, maar het werkt wel. En het mooiste is dat er geen chemicaliën aan te pas komen, waar je je neusslijmvlies mee kan beschadigen!

Creëer de beach-look
Heb je slap en futloos haar, wat vaak maar een beetje treurig langs je gezicht hangt? Los dan zout op in water en doe het in een spray-flesje. Spray het in je haar als je net uit de douche komt en laat het opdrogen. Je zal merken dat het je een echte beach-look geeft. Je haar heeft meer volume en is makkelijker in model te brengen.

Zoals je ziet is een simpel middeltje als zout voor veel meer doeleinden te gebruiken dan alleen voor over de aardappels!

Waar gebruik jij zeezout voor? Heb jij nog meer beautytips met zeezout?