Beauty / Lichaam
Lichaam

Benen scheren slecht voor milieu

Reageer 0
Halleluja, we verspillen zo?n vijftig miljard liter per jaar! En dat alleen maar doordat we onze benen scheren tijdens het douchen. Nu worden wij vrouwen vriendelijk verzocht om dat toch op een andere manier aan te pakken?
 
Nee, het is niet zo dat we moeten stoppen met het scheren van onze benen. Maar we zouden wel ons watergebruik daarbij aan kunnen passen volgens sommige instanties. Gemiddeld hebben we drie minuten nodig om onze benen te scheren, en dat ongeveer drie keer per week.
 
Eén derde van ons doet dat terwijl de douche nog loopt. Ik maak me daar ook schuldig aan ? het bespaart me veel ongemakkelijke huidirritaties. Maar als nog twee mensen in mijn huishouden dit zouden doen, dan verspillen we samen genoeg water om een klein zwembad twaalf maanden te vullen. Dat is nogal wat.


 
Nog één derde draait de kraan dicht tijdens het scheren. Zij besparen zo?n dertig liter per keer. En de rest? die lopen met minder gladde benen rond dan wij, zeg maar.
 
Maar we verspillen nog veel meer water in de badkamer. Eén op de vier mensen laat de kraan lopen tijdens het tandenpoetsen. Dag, 120 miljard liter water! En zo zijn er talloze dagelijkse activiteiten waarbij we liters water tussen onze handen door laten glippen.
 • Benen scheren: 30 liter per 3 minuten
 • Toilet doortrekken: 7,5 liter
 • Tanden poetsen: 6 liter per minuut
 • Vaatwasbeurt: 14 liter
 • Wasmachine: 55 liter voor moderne machines tot 100 liter voor oude modellen
 • Douche: 10 liter per minuut
 • Bad: 85 liter
Scheer jij je benen met de kraan open?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 11 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Tinkerbell_x

  Ik scheer mezelf gewoon droog met een ladyshave. Zo heb ik veel minder huidirritaties en wordt de ladyshave alleen even afgespoeld na een scheerbeurt.
  En de kraan gaat ook uit tijdens het tandenpoetsen. Ook het toilet wordt hier niet altijd doorgetrokken, maar dat komt omdat anders de bovenburen last van ons hebben.

 • CurlyGirly

  Ik scheer mijn benen, oksels en bikinilijn altijd bij de wastafel.
  Ik doe de kraan alleen open, om het mesje schoon te spoelen voor de volgende haal.
  En voor een washandje die ik voor en na het scheren over mijn huid heen haal.
  En tijdens het tandenpoetsen draai ik de kraan alleen open, als dat nodig is.
  Douchen doe ik als het kan zo kort mogelijk.
  Onnodig lang douchen houd ik niet van.
  Want ik ben zelf degene die uiteindelijk de rekening moet betalen ;)

 • Boterbloempje

  tijdens t tandenpoetsen heb ik de kraan echt niet openstaan hoor wat is dat nou weer voor onzin!! en als ik mn benen scheer doe ik gewoon een laagje water in het bad en spoel daar steeds mn mesje in uit.. gaat prima en ik douche ook steeds maar 3 a 4 minuten ofzo misschien wel minder, haar wassen doe ik op mn knieën aan de badrand :P (huid wordt zo droog van shampoo..)

 • Dèsi-Belle

  Tijdens het tanden poetsen laat ik nooit de kraan open staan, maar tijdens het douchen verspil ik wel ontzettend veel water.
  Ik douche altijd minstens een half uur en vaak wel drie kwartier. Tijdens het scheren laat ik ook altijd de kraan openstaan omdat ik elke paar seconden her scheermesje afspoel. Het is inderdaad een goed idee om hier voortaan een bakje met water voor te gebruiken!

 • DesireeMelanie

  Tijdens het tandenpoetsen laat ik de kraan zeker niet lopen. Na het poetsen spoelen met water is trouwens niet goed, heb ik eens gelezen, dus ik spoel alleen nog maar met Listerine.

  Benen scheren doe ik óf tijdens een badderbeurt, samen met een gezichtsmaskertje en een fijne scrub, dus dan verspil ik geen extra water, of ik scheer gewoon droog als het even snel moet.

  Ik heb nog nooit gehoord dat mannen zich scheren onder de douche? Maar mijn vader laat de kraan wel lopen tijdens het scheren omdat hij de kwast en zijn mesje wel moet afspoelen natuurlijk.

 • Annet

  Ik pak altijd een glaasje water om mn mond te spoelen bij het tandenpoetsen. Maar qua scheren kan ik nog wel wat water besparen idd.. Ik heb wel zo'n zandlopertje in de douche hangen, dan wordt het tenminste niet té erg :P

 • Ingrid

  Benen scheren doe ik ook in bad met een heerlijk muziekje erbij.
  Even tijd voor jezelf, lekker ontspannen en goed voor het lichaam zorgen.

 • Andrea

  Ik neem altijd een teiltje water, en ga op de bank of een stoel voor de tv m'n benen scheren. Wel met een handoek op de grond, want het kan dan wel een beetje natte boel worden. Maar ik verspil in ieder geval geen water, dat is wel even wat belangrijker voor mij. :-)

 • wendelien

  Met tanden poetsen een glas water erbij en de kraan dicht, water ververspilling om daarbij de kraan open te laten staan.
  Me scheren doe ik in bad, of je er maar 5-10 minuten of ruim half uur in lig/zit, voor het waterverbruik maakt dit geen verschil. Heerlijk ontspannen, de tijd voor jezelf hebben mmmmm zalig.

 • Madeliefje49

  Nee ,ik scheer me zo wie zo niet onder de douche...Het is water verspillend ...

 • -:+:-

  Wanneer ik geen water nodig heb draai ik gewoon de kraan dicht.
  Het is zonde om de kraan open te houden terwijl je geen water gebruikt.
  errug verspillend

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen