Dag, probleembeen!

Lichaam door Jikke
De meisjes van de Venus Gillette-reclames hebben prachtig lange, slanke benen. Mannen werpen graag een blik op vrouwen met mooie stelten. Stiekem doen wij dat ook, want wij willen graag zulke benen. En dat kan nu!


 
Die benen bedoelde ik dus. Nu is het nog zomer (of iets wat erop zou moeten lijken) en wil je net zulke benen om je zonder zorgen in dat luchtige jurkje of korte rokje te heisen. Binnenkort komt de nieuwe collectie winterschoenen weer in de winkel. En dat betekent dat je snel weer laarzen zal dragen. Maar jij zit daar helemaal niet op te wachten, want keer op keer passen je kuiten er niet in.
 
Maar niet voor lang meer, want je kunt het mooiste uit je benen halen. Daar moet je wel iets voor doen natuurlijk. Ze.nl heeft een aantal tips.


 
Vergeet de auto
Oefen gewoon terwijl je je dagelijkse dingen doet. Om je benen in vorm te krijgen, is het belangrijk om lekker in beweging te blijven. Lopen is daar erg goed voor. Probeer iedere dag dertig minuutjes in een flink tempo te wandelen. Ook fietsen is erg goed (vooral voor je dijen en je kuiten). Laat de auto dus zo veel mogelijk staan en ga lekker wandelen of met de fiets!
 
Maar misschien houd jij helemaal niet van die dingen. Dan kun je nog altijd lekker gaan dansen (worden je benen leniger èn sterker van, mooi meegenomen), zwemmen of aerobics gaan doen. Ongeveer twee á drie keer per week should do the trick.
 
Probleembeen
Wat als je probleembenen hebt met bijvoorbeeld cellulitis? De eerste tip doet je misschien even klappertanden, maar wie mooi wil zijn moet pijn (ongemak) lijden, toch? Ga in bad of in de douchecabine zitten met je benen voor je uitgestrekt. Laat vervolgens een koude straal van zo?n 22 graden van je enkels naar je billen gaan. Hier krijg je een mooie huid van. Ook het smeren van een anti-cellulitiscrème kan helpen bij het tegengaan van dit vervelende probleem. De laatste tip is gelukkig wèl aangenaam: een lekkere massage! Masseer je dijen. Begin bij de knieën en werk met platte handen (duim op je dij, vingers aan de zijkanten) naar boven. Twee vliegen in één klap door ontspannend mooi te worden.
 


Nog meer tips
  • Blijf niet te lang stilzitten en doe je benen niet over elkaar. Dat is namelijk niet goed voor de bloedvaten in je onderbenen.
  • Loop zo veel mogelijk. Dit bevordert de bloedcirculatie en je krijgt er mooie kuiten van.
  • Vermijd te strakke kleding.
  • Draag comfortabele schoenen. Die mooie pumps moeten we dus iets vaker laten staan.
  • Douche niet te lang, want hitte zorgt ervoor dat je benen opzetten.
  • Let op wat je eet. Vitamine C (groente en fruit), vitamine E (gedroogd fruit), vezels en omega 3 ondersteunen jouw fysieke inspanning.
 
Wat doe jij voor prachtige benen?