ZeTest: Eet Je Mooi in 28 Dagen

Eten door Redactie Ze.nl
Cosmetische ingrepen of dure crèmes en make-up: volgens dieetboek Eet Je Mooi in 28 Dagen van Inge de Munnik is het allemaal niet nodig. Je eetpatroon aanpassen zou de meest eenvoudige manier zijn om een stralende huid te krijgen. Ze.nl nam de proef op de som!

Schoonheid zit van binnen?

In principe klinkt het als een goedkope verkooptruc: een dieet dat je helpt om een mooier uiterlijk te krijgen, maar Inge legt in het boek duidelijk uit waar het dieet echt om draait. Bepaalde combinaties van voedingsmiddelen in de juiste hoeveelheden zouden bijdragen aan een stralende huid en gezond, glanzend haar. Zo zijn verschillende kleuren groenten en fruit in dit dieet ontzettend belangrijk, is het nodig om te variëren met vlees en vis en verder eet je over het algemeen iedere dag iets anders. Al deze beweringen zijn ondersteund door wetenschappelijk onderzoek, waarvan de bronnen ook in Eet Je Mooi vermeld staan.


Eet Je Mooi in 28 Dagen

biedt je 28 verschillende recepten voor avondmaaltijden die in ieder geval bestaan uit aardappels, volkoren rijst of pasta, gecombineerd met vlees of vis en tenminste 150 gram groenten. Daarnaast staan er suggesties voor ontbijt- en lunchmaaltijden waaruit je iedere dag zelf kan kiezen, recepten voor soepen en smoothies én uitgebreide beautytips. Eet Je Mooi lijkt dus een goed uitgedacht en gevarieerd dieet. Maar maakt het je nou écht mooier?

Het boek

Madelon: "Mijn eerste indruk van het dieetboek was positief! Het boek ziet er goed uit en is overzichtelijk. Daarnaast zijn de recepten mooi aangekleed met foto?s van de maaltijden. In de winkel zou dit boek mij zeker opvallen."

Esther: "Toen ik het boek uit de envelop haalde en er even doorheen bladerde, was mijn indruk direct positief. Het boek heeft prachtige foto?s, een mooie opmaak waar overduidelijk aandacht aan is besteed en er is ook genoeg ruimte genomen in het boek om het idee van het dieet uit te leggen. Wat mij overigens wel direct opviel is dat de vrouwen op de cover van het boek nogal gephotoshopt zijn. Dit past naar mijn idee niet bij de beleving van innerlijke schoonheid."

Charlotte: "Eet je mooi in 28 dagen: de titel klonk als muziek in mijn oren, maar ook wat ongeloofwaardig. Toch baseert de schrijfster haar dieet wel op wetenschappelijk onderzoek en laat ik daar nou wel vertrouwen in hebben? Vol ongeloof en nieuwsgierigheid begon ik aan het dieet."


Het dieet

Madelon:

"Net als het boek zelf hebben de recepten mij aangenaam verrast. Het dieet is inderdaad supergevarieerd, met bijvoorbeeld een curry op maandag, goulash op dinsdag, kipfilet op woensdag en later in de week nog pasta en vis. De recepten zijn niet moeilijk te maken, maar toch zet je iedere dag een andere, uitgebreide maaltijd op tafel. Af en toe koos ik voor een lekkere soep als lunch of tussendoor voor een smoothie, waardoor ik mijn portie groenten en fruit voor die dag weer binnen had. Maar als dit me te veel gedoe was, at ik die dag gewoon een losse banaan en later bijvoorbeeld worteltjes - want: je eet iedere dag twee verschillende kleuren fruit. Ideaal vond ik dat je je ontbijt en lunch zelf kon uitkiezen, maar ik moest oppassen dat ik niet steeds voor dezelfde maaltijden ging - dit mag namelijk niet. Het dieet vergt dus wel wat discipline, maar hierdoor eet je wel lekker gevarieerd."

Esther: "De recepten waren voor mij een positieve verassing! Ze waren eenvoudig te maken, zagen er goed uit en smaakten minstens even goed. Erg leuk, want op die manier kon je steeds andere dingen eten die er culinair hoogstaand uitzien, lekker zijn en goed voor je zijn. En niet onbelangrijk: binnen budget! Tijdens dit dieet was ik goedkoper uit dan doorgaans het geval is. Wat ik wel jammer vind is dat er in het boek veel vanuit vlees en vis bij een maaltijd gedacht wordt. Zelf eet ik het liefst vegetarisch en daar is dit dieet niet geschikt voor (dat staat ook voorin het boek aangegeven) en dat vind ik niet meer helemaal van deze tijd."

Charlotte: "Ik was aangenaam verrast door het dieet! De recepten waren makkelijk te maken en gevarieerd. Het is natuurlijk geen dieet waarvan je afvalt, dus koolhydraten en andere dikmakers kwamen er gewoon in voor en dat beviel me prima! Verder at ik meer fruit dan ik normaal gesproken deed. Omdat je twee verschillende kleuren fruit op een dag eet, kwam ik opeens bij soorten die ik normaal gesproken zelden at. Verder waren de recepten niet heel vernieuwend, dus zelf een beetje creativiteit toevoegen vond ik wel gewenst."


Het resultaat

Madelon:

"Heel eerlijk moet ik bekennen dat ik mij niet precies 28 dagen aan het beautydieet heb kunnen houden - tijdens een enorm drukke dag schoot het uitgebreide koken er bij mij weleens bij in - maar overall heb ik het dieet goed kunnen volgen. Ik ben gezonder en gevarieerder gaan eten en kan dan ook zeggen dat ik goed in mijn vel zit. Een aantal recepten in het boek had ik vóór het dieet al vaker gemaakt en een groot deel van de beautytips die Inge geeft volgde ik al op. Hierdoor at ik al wel vrij gezond voordat ik aan het dieet begon en had ik niet echt een onzuivere huid. Toch heeft het boek mij wel geholpen om goed te letten op mijn eten. Of ik echt resultaat zie wat betreft mijn uiterlijk, durf ik niet te zeggen, maar wel denk ik dat Eet Je Mooi bij kan dragen aan een gezond eetpatroon en ik weet zeker dat je dat zal zien aan de buitenkant. Als je dus wel een oppepper kunt gebruiken, van binnen of van buiten, dan is Eet Je Mooi zeker een aanrader. Na het lezen van het boek, de onderzoeken die erbij horen en het volgen van het dieet ben ik ervan overtuigd dat schoonheid van binnenuit komt."

Esther: "Over het algemeen heb ik me goed aan het dieet kunnen houden. Voornamelijk in het weekend was het lastig omdat je dan toch wel vaak buiten de deur eet. Ik heb niet direct grote veranderingen gemerkt aan mijn huid en haar, maar het boek heeft mij wel geholpen bewuster en gezonder te gaan leven. Ik heb goed op mijn groenten en fruit gelet en heb al het snoep laten staan, dat maakte dat ik me wel fitter voelde. Dus wat mij betreft heeft het dieet zeker geholpen! Het is een goede leidraad voor iedereen die gezonder wil gaan eten en daar een klein duwtje in de rug bij nodig heeft."


Charlotte: "Helaas, in de spiegel zie ik weinig resultaat. Dat heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat ik me niet altijd even strikt aan de recepten heb gehouden. Want ik geloof absoluut dat een goede voeding bijdraagt aan een mooi uiterlijk. En dat is het leuke aan dit boek: je wordt er weer even aan herinnerd hoe het ook alweer zat. Je hoeft geen superstrenge dieten te volgen om mooi te worden. Een gezonde, gevarieerde voeding aanhouden is genoeg. Hierdoor komt je lichaam in balans en zal je uiteindelijk inderdaad mooier worden, al was het maar omdat je net wat lekkerder in je vel zit. En dan heb je toch maar mooi je doel bereikt: toch wel handig dit boek!"

Kijk voor meer informatie op de website www.eetjemooi.nl; je kunt het boek online bestellen!