Zeilmeisje Laura bijna de wereld rond

De maatschappij door Janneke
Laura Dekker: kennen jullie haar nog? Zo?n twee jaar geleden wilde het 14-jarige meisje niets liever dan de wereld over varen met haar zeilboot Guppy. Inmiddels komt het einde van haar bijzondere reis steeds dichterbij?

Laura werd geboren op een boot in de haven van Whangarei, Nieuw-Zeeland, tijdens een wereldreis van haar ouders. Het verlangen om te zeilen naar verre oorden heeft ze dus niet van een vreemde. Laura was vast beraden om op haar veertiende in haar eentje de wereld over te varen. Men verklaarde het meisje en haar ouders voor gek, maar toch besloot de zeilster het avontuur aan te gaan.



Inmiddels is de 16-jarige Laura bijna één jaar op reis. Verwacht wordt dat ze eind deze maand arriveert op het eiland Sint Maarten, waar ze op 20 januari 2011 begon aan haar zeiltocht rond de wereld. Het ziet er dus naar uit dat Laura de titel van jongste zeiler die solo rond de wereld voer gaat pakken!

Op haar weblog houdt Laura iedereen op de hoogte van haar belevenissen. Zo liet ze een paar dagen terug weten: "Ik heb een prima Oud & Nieuw gehad. Met muziek, breeklichtjes en de maan en sterren ? die een goede vervanger waren voor het vuurwerk." En gisteren schreef ze: "Overdag begint Guppy meer en meer op een oven te lijken, dus slaap ik overdag en ben ik ?s nachts wakker, wat een leuke afwisseling is met een mooie maanverlichte zee en de duizenden sterren om naar te kijken."



Nog even dus en Laura zet weer voet aan wal. Wij zijn benieuwd hoe ze het straks weer in de schoolbanken zal vinden?

Wat vind jij ervan dat Laura op veertienjarige leeftijd alleen de zee opging?