Een wereldreis maken? Doen!

Reizen door Anniek
Prachtige landen, nieuwe culturen en verrassend lekker eten. Dit zijn dingen die je meemaakt als je een wereldreis maakt. Zit jij nog te twijfelen over een groot avontuur? Niet doen! Lees hier waarom jij een wereldreis moet maken.
 
1. Je doet ervaring op
Een wereldreis is een onwijze ervaring. Het is iets dat je misschien maar één keer in je leven meemaakt en wat je dus echt niet mag missen. De dingen die je doet en ziet zijn waarschijnlijk niet te vergelijken met hoe je nu leeft. Boek daarom een ticket, pak je koffer in en ga!
 
2. Je komt in aanraking met nieuwe culturen
Elk land waar je komt heeft andere gebruiken, normen en waarden. Als je een wereldreis gaat maken, zul je met al deze nieuwe culturen in aanraking komen. Hierdoor verbreed je je horizon en ontwikkel je jezelf. Niemand die daar ooit op tegen is geweest!


 
3. Je ontwikkelt als persoon 
Nergens leer je jezelf zo door kennen als op jezelf aangewezen zijn in een vreemd land, met vreemde mensen en een vreemde taal. Kom erachter hoe creatief jij bent en hoe jij problemen oplost. Oftewel: leer jezelf kennen. Persoonlijke ontwikkeling is de belangrijkste ontwikkeling die jij in je leven doormaakt, dus waarom zou je jezelf dit ontzeggen?
 
4. Je leert nieuwe mensen kennen
Je leert zoveel mensen kennen tijdens een wereldreis en van iedereen leer je weer nieuwe dingen. Wie weet reis je wel een stukje samen met een groep nieuwe vrienden of besluit je je reis helemaal om te gooien. Al deze mooie, spontane momenten kunnen bijdragen aan een geweldige ervaring. En wie weet ontmoet jij wel de liefde van je leven...
 
5. Je kunt je angsten overwinnen
Het kan zo simpel zijn als de angst om over een hoge brug te lopen of zo gecompliceerd als de angst om alleen te zijn. Met een wereldreis kun je jezelf dwingen om je angsten onder ogen te komen en ze te overwinnen. Dus eet dingen die je anders nooit in je mond zou stoppen, want misschien zijn sprinkhanen en kevers wel erg lekker. Of vlieg alleen naar uithoeken van de wereld om de prachtige natuur te bewonderen. Over het overwinnen van angsten moet je niet te veel nadenken: je moet het gewoon doen.  
 
6. Je ontwikkelt op taalgebied
No hablo Español? Dan is dit je kans om het wel te leren! Reis naar een land waarvan je de taal altijd al hebt willen spreken en volg cursussen. Of bevriend een local die het wel ziet zitten om jou wat woordenschat bij te brengen. Voor je het weet, kom jij terug in Nederland en kun je iedereen versteld laten staan van je opgedane kennis. Hablo Español!
 
 
7. Je ervaart echte vrijheid 
Geen wekkers die om zeven uur afgaan, geen overvolle treinen op weg naar je werk en geen mensen die allemaal iets van je willen. Tijdens een wereldreis hoef je alleen rekening houden met jezelf. Doe het rustig aan, ontspan en open je ogen voor nieuwe dingen. Natuurlijk heb je ook tijdens je reis verantwoordelijkheden, maar die zijn toch van een andere aard dan thuis. Geniet van de vrijheid die je vindt en wees jezelf dankbaar dat je deze reis maakt.
 
8. Je komt uit je comfortzone
Dit past bij het overwinnen van je angsten, want de mooiste dingen gebeuren vaak als jij uit je comfortzone stapt. Ben je bijvoorbeeld bang voor het donker? Ga dan een keer 's nachts met vrienden (niet alleen, want het is niet overal veilig!) op pad om de wereld in het maanlicht te zien. Misschien verbaas je jezelf wel met de prachtige dingen die je tegenkomt als je niet alleen maar blijft bij wat je weet.
 
9. Je maakt nieuwe plannen
Zat je in Nederland in een sleur, dan is dit de perfecte manier om weer met een frisse blik naar je leven te kijken. Je creëert afstand en doet nieuwe ervaringen op, waardoor je straks misschien beter weet wat je wilt met je leven. Het is altijd goed om wat tijd voor jezelf te nemen, op die manier voorkom je dat je over vijftig jaar met spijt terugkijkt op je leven. 
 
10. Je krijgt er mooie herinneringen bij
Zoals iemand ooit zei: "Moments fade, but memories last forever'.
 
Heb jij ooit een wereldreis gemaakt of zou je het willen doen?