Ways to get fit!

Sport & gezondheid door Barbara
Gelukkig nieuwjaar allemaal! Op naar een mooi, gezond en sportief jaar. In het kader van de goede voornemens heb ik een paar tips op een rij gezet die je kunnen helpen om je doelen nog sneller en beter te bereiken. Veel succes!

Love yourself, shine, get active and start making things happen.

Stel een doel voor jezelf en wees realistisch

Voornemens om elke dag naar de sportschool te gaan of suiker definitief uit je leven te verbannen, sneuvelen vaak na een maand al. Dit is niet realistisch. Stel jezelf een doel een neem de tijd om dit voor elkaar te boksen. Als je tien kilo wilt afvallen, bedenk dan goed hoe je dit gaat doen en maak een voeding- en trainingschema voor jezelf.

Stop met diëten
Diëten werken niet. Het enige wat je als eerste verliest is vocht en je gevoel voor humor. Eet gezond en honger jezelf niet uit.

Drink meer water
En zuiver je lijf.Beweeg de hele dag door

Parkeer de auto twee blokken verder. Neem vaker de trap. Houd de hele dag je buikspieren strak aangespannen. Train je bilspieren, terwijl je op je bureaustoel zit (gewoon aan- en ontspannen). Of rol de bureaustoel aan de kant en werk staand. Dans, wandel en seks vaker.  Zo zet je ongemerkt behoorlijk wat extra calorieën weg per dag.

Blijf aan de buitenzijde van een supermarkt
Hier staan alle non-processed voedingsmiddelen.

Puur natuur
Eet alleen maar voeding die zo dicht mogelijk bij de natuur staat. Dit hoeft echt niet geitenwollensok te zijn. Vraag jezelf af of het product dat je in je handen hebt ook zo aan een boom zou kunnen groeien. Lees etiketten, als je een ingrediënt niet kunt uitspreken, laat het product dan lekker in het schap liggen.

Vervang witte rijst en pasta door volkorenproducten of quinoa
Quinoa is een natuurlijke eiwitbron, glutenvrij en dus your new best friend.

Ontbijt
Altijd. En doe dit gezond. Als je de dag al begint met crap dan blijf je dit de hele dag doen. Ontbijt met fruit of smoothies.Zoek een alternatief voor de Girls Night Out

Dit zijn vaak de ergste avonden met ladingen alcohol. Ga samen rennen of fietsen en geef je vriendinnengroep op voor een sportevenement zoals de Damloop of de Amstel Gold Race.

Voor de cardio-junks: doe aan krachttraining
Extra spiermassa verbruikt meer calorieën. Als je al aan krachttraining doet is het weer goed om wat vaker aan cardio te doen. Zo houd je voldoende variatie in je trainingen. Trek jezelf uit die comfortzone. Je lijf kan namelijk ook lui worden van zes dezelfde trainingen per week.

Beheers jezelf
Werk niet gelijk de hele cheesecake naar binnen als je denkt dat je het hebt verpest met één stukje. Ren 's avonds gewoon een extra rondje.

Stop met excuses
Er is altijd wel een reden te bedenken om niet te trainen. Bedenk hoe je je voelt na een training, trek je sportgear aan en ga gewoon.

Liefs,
Barbara


Lees ook de introductiecolumn van onze personal trainer!
________________________________________________________________________________________

Barbara den Bak is personal trainer, oprichtster & mededirecteur van The Bootcamp Club en blogger voor diverse sites, waaronder Ze.nl.
Begin 2009 heeft ze The Bootcamp Club opgericht, een military trainingsvorm in de buitenlucht. Inmiddels zijn er door heel Nederland Bootcamp-trainingen te vinden.
Voortaan voorziet Barbara de Ze.nl-lezeressen van de leukste tips op het gebied van afvallen, trainen en gezond eten.

Voor meer info over Barbara kun je kijken op www.thebootcampclub.nl of op haar sport & lifestyle blog www.barbaradenbak.blogspot.com.