SEXETERA: Gaan vriendschap en seks samen?

Intiem door Karin
In SEXETERA wordt eens in de twee weken een panel van vrouwen ondervraagd over hun seksleven. Deze week geeft het panel antwoord op de volgende vraag: 'Gaan vriendschap en seks samen?'
 
Heb jij weleens een fuckbuddy gehad? No strings attached, alleen vriendschap en seks? Voor sommigen werkt dit wel, maar veel meiden hebben hier moeite mee. Of ben jij weleens met je beste vriend het bed ingedoken? Overleefde de vriendschap dat wel? Vriendschap en seks:. een gouden combi of water en vuur?
 
Vriendschap en seks gaan niet samen
Piemels en theekransjes gescheiden a.u.b.

Jessica: ?Ik heb een relatie gehad met een - op dat moment - heel goede vriend. In die relatie ging het helemaal niet goed, want we durfden niet elkaars tekortkomingen te uiten omdat we bang waren dat onze ouders ook ruzie zouden krijgen. Uiteindelijk na drie maanden ging de relatie daardoor stuk, maar helaas ook onze vriendschap. We komen elkaar nog wel vaak tegen en we praten nog wel gewoon met elkaar, maar de vriendschap is niet meer mogelijk. We zijn allebei verder gegaan en uit elkaar gegroeid helaas. Ik mis hem nog weleens als vriend, maar niet als partner. Dus mijn advies: begin er niet aan, het kan veel kapot maken.?

Eden: ?Nee, ik denk niet dat vriendschap en seks echt lekker samengaat. Ik moet er niet aan denken om (mocht ik vrijgezel zijn) seks met een vriendin te hebben.?
 

Valeska: ?Ik denk niet dat seks en vriendschap samengaan. Vooral omdat seks zonder liefde snel gaat vervelen en het toch de relatie verandert. De één wil meer, de ander wil minder. Ik heb alleen seks met mijn vaste relatie of met complete vreemden.?
 
Secret Lady: ?Ik geloof er niet zo in voor mezelf. Ik had vroeger, zo'n achttien jaar geleden, een beste vriend waar ik destijds drie weken verkering mee had. We hebben geen seks gehad - wel gezoend - maar het was toch totaal anders dan de hechte vriendschap die we hadden! We besloten weer 'terug' te gaan naar de vriendschap. Daarna hebben we jaren later nog eens (hevig) gezoend, maar besloten niet verder te gaan hiermee. Na tien jaar vriendschap is het alsnog verwaterd wat ik erg jammer vond. Het hoefde van mij geen relatie te worden, maar die vriendschap was wel een heel waardevolle vriendschap! Maar sindsdien houd ik die twee dingen dus gescheiden.
 
Maar ik heb weleens gelezen over een vrouw die zo'n drie goede vrienden had met wie ze 'het' weleens deed (en doet). Maar ook weleens een trio met twee mannen. En ja, dat gaat gewoon goed, ieder weet zijn of haar plek. Dus ik denk als je dat allemaal helder hebt, het best goed zou kunnen gaan. Maar je moet er ook wel het type voor zijn! Ik ben een echt gevoelsmens, dus ik zou het niet kunnen. Ik kan alleen seks hebben met iemand waar ik echt gevoel voor heb, meer dan lust alleen.?
 
Bonita: ?Ik geloof niet dat seks en vriendschap samen kunnen gaan. Seks is iets intiems en vriendschap iets bijzonders. Seks beleef je met diegene waar je stapelgek op bent. Vriendschap beleef je met diegene waar je altijd je hart kan luchten. Natuurlijk kun je dat bij iemand en tegelijkertijd seks met diegene hebben, maar of je dan nog zo snel eens je hart bij diegene gaat luchten? Mij is dit helaas overkomen en ik heb nooit meer goed (vriendschappelijk) kunnen praten met die jongen, want we hadden iets intiems gedeeld en dat heeft de vriendschap verbroken...?
 

Jamie: ?Ik geloof best dat het voor sommige mensen prima is om een seksmaatje te hebben zonder dat er liefde in het spel is, maar ik heb ondervonden dat het bij mij totaal niet werkt. Vanaf het begin waarschuwde ik de jongen in kwestie dat ik niet verliefd op hem was en hij er dus niets van moest verwachten. Hij zei dat 'ie dat oké vond, maar toch merkte ik na een aantal afspraakjes dat hij wel degelijk wat voor me begon te voelen. Ik begon echter steeds meer van mezelf te walgen. Hij was echt heel lief en aardig, maar ik voelde helemaal niets voor hem. Waarom gaf ik me zo bloot aan een jongen waarvoor ik geen gevoelens had? Dat de seks elke keer na drie minuten over was maakte de zaak er ook niet beter op. Uiteindelijk heb ik hem verteld dat ik er moeite mee kreeg seks met hem te hebben, terwijl ik niet van hem hield en toen zei hij ook meteen dat het dan afgelopen moest zijn. Het was wel heel sneu, want hij had net ervoor verteld dat 'ie het écht heel erg leuk vond met mij... Eén keer nooit weer dus!?

Vriendschap en seks gaan wél samen
Vrienden zijn en elkaars behoeftes bevredigen: jackpot!

Anoniempje: ?Ik geloof zeker dat seks en vriendschap samengaan. Je grote liefde is immers ook vaak je beste vriend. Het kan echter ook apart. Al gaat het bij mij tot nu toe steeds fout. Ik heb al een goede vriend verloren doordat we ons een keer overgaven aan pure lust. Maar ook heb ik seksrelaties moeten stoppen, omdat het voor de één toch iets anders betekende dan voor de ander. Dus mocht iemand tips hebben met hoe het wel kan? Heel graag! Maar het fijnste blijft natuurlijk nog altijd een friend-and-lover in één!?
 
Ro: ?Ik geloof dat seks en vriendschap samengaan. Ik heb een fuckbuddy gehad; ik kon hem bellen als ik zin had en andersom. Hij is nu mijn scharrel niet meer, maar we zijn nog steeds supergoede vrienden. En dat was ook puur voor de seks en geen liefde, dus het kan.?
 
Jessie: ?Ik heb weleens een sexbuddy gehad, alleen werd het toch een beetje vreemd op een gegeven moment. Er zat altijd wel een flinke tijd tussen dat het weer eens gebeurde, juist omdat we allebei misschien wel bang waren om meer voor elkaar te gaan voelen. Jammer genoeg spreek ik deze leuke man nooit meer als gewone vriend nu we allebei een relatie hebben. Maar als ik single zou zijn, zou ik zeggen: Ik ben voor de fuckbuddies!?

Denk jij dat vriendschap en seks samengaan? Hoe zijn jouw ervaringen hiermee?