Parels, warmte en groene thee

Lichaam door Redactie Ze.nl
Serum

Het 'Regenerist Zichtbaar Regenererend Serum' is de duurste van de drie, maar wat mij betreft ook de lekkerste. Je smeert je gezicht ermee in na het reinigen 's avonds en 's ochtends, eventueel onder je dagcrème. Het serum verzorgt je huid dankzij het zogeheten amino-peptide complex. Dat is volgens Olaz een baanbrekend nieuw stofje met eiwitmoleculen, dat beschadigde huid repareert. Bovendien bevat het serum onder andere vitamines en groene thee. Al die stofjes zouden veroudering tegengaan, ze verbeteren je huid op de langere termijn en het hydrateert de boel.

Wat meteen fijn is als je het gebruikt, is dat je huid zacht wordt en de 'lichtreflecterende bestanddelen' zorgen ervoor dat je er meteen frisser uitziet. Zelf vind ik dit een prettige crème, maar het doet volgens mij wel wat minder dan het serum wat ik normaal gebruik. Ook lijkt het niet echt geschikt voor de hele droge huid, maar het gaf mij een erg luxe en fris gevoel.

Afbeelding verwijderd door redactie

Cream Wash
Dol op parels? Die schijnen hierin te zitten en die parels zijn nog met zuurstof verrijkt ook! Deze 'Cream Wash' is een luxe scrubcrème, die je dagelijks zou kunnen gebruiken omdat het je huid niet beschadigt. Zelf heb ik een redelijk droge huid en zelfs na een paar weken gaat het nog prima. Deze crème is ook speciaal voor de probleemhuid, want het helpt pukkels en andere ellende te voorkomen, omdat het de boel intensief reinigt. En volgens Oil of Olaz wordt de celvernieuwing gestimuleerd door de (hou je vast) exfoliërende bestanddelen. Nou ja, wat mij betreft is dit een prima scrubcrème die inderdaad goed reinigt en toch mild is.

Thermo Peeling

Een chemische peeling of micro-dermabrasie zorgt voor een gladdere, vernieuwde huid. Toch vinden veel vrouwen dat te ver gaan, want je moet er niet aan denken om een paar dagen met een rood gezicht rond te lopen! Oil of Olaz heeft nu een speciale peelingcrème ontwikkeld om veilig en vooral gemakkelijk thuis mee aan de slag te gaan, elke dag. Hoe werkt dat dan?

Het grote geheim is de warmte. De crème wordt namelijk warm zodra het in aanraking komt met water. Dat is de eerste keer een vreemde sensatie, want je voelt het ècht warm worden (en dat is goed nieuws voor de koukleumen onder ons) als je je gezicht ermee wast. De warmte zorgt ervoor dat je poriën open gaan, waardoor je huid grondig wordt gereinigd en de werkzame stoffen beter worden opgenomen.

Na flink wat soppen voelt m'n gezicht inderdaad schoon en glad aan, nog beter dan na de Crème Wash. Het magische effect van een heuse peeling heb ik echter niet kunnen ontdekken, ook niet na een paar weken. Al met al is het wel een hele fijne scrubcrème, zeker in de koude wintermaanden!

Conclusie

Diverse schoonheidsspecialisten hebben mij verteld dat er in de producten van Oil of Olaz vaak dezelfde stoffen zitten als in hele dure saloncrèmes. Alleen is de concentratie lager, waardoor je het dus vaker moet gebruiken voor hetzelfde resultaat. Gelukkig zijn de prijzen daar ook naar, want dit zijn luxe crèmes die ook redelijk zacht zijn voor je portemonnee!

Vanaf maart zijn de twee reinigingscrèmes te koop bij de drogist, het serum is nu al verkrijgbaar.

Prijzen:
- Regenerist Zichtbaar Regenererend Serum e. 19.99
- Regenerist Dagelijkse Thermo Peeling e. 7,99
- Regenerist Dagelijkse Regenerende Cream Wash e. 6,49

Meer info: www.olaz.nl