Lookx voor 'the perfect look' ?

Lichaam door Redactie Ze.nl

De nieuwe foundation van LOOkX (Silky Touch) is een (12 uur) long lasting foundation voor het verzachten van de gelaatscontouren en voor het optisch egaliseren van lijntjes en rimpels.

De verpakking van LOOkX is stylish! Een mooie lang flesje met metallic look en drukpompje. Eén pompje geeft een bescheiden hoeveelheid af waardoor het zuinig is gebruik is en je vingertoppen als instrument kunnen dienen.
De nieuwe look van LOOkX is trendy en deze verpakking heeft iets weg van een mooie parfumfles. Misstaat dus niet op je toilettafel. Een nadeel is wel dat de fles best groot is en niet in mijn make-uptasje past.

Twaalf uur lang de lookx

Een foundation die 12 uur lang blijft zitten lijkt me in eerste instantie niet prettig. Krijgt mijn huid dan nog wel genoeg adem?
De foundation voelt inderdaad zijdezacht aan, maar is vrij dekkend. Zelf geef ik de voorkeur aan zo naturel mogelijk en dat bereik je dus niet met een dekkende laag op je gezicht.
Toch heb ik de foundation een dagje geprobeerd, al is het alleen maar om de longlasting factor te testen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Een vrouw die het lukt om de volle twaalf uur niet aan haar gezicht te zitten moet volgens mij nog geboren worden. Zolang je niet met je gezicht op je handen steunt of jeuk krijgt aan je voorhoofd dan blijft de laag vast wel zitten.
Het is echter niet gelukt om zonder handboeien dit laagje twaalf uur lang vast te houden.

Perfect gedekt

De foundation smeert wel prettig uit en is makkelijk met de vingertoppen aan te brengen en uit te smeren. Voor zover ik oneffenheden heb in mijn gezicht zijn deze perfect gedekt, alleen krijg ik er wel een geplamuurd gezicht van. Ook krijg je door de matte dekking een poederachtige gelaat en dat voelt voor mij ook wat te onnatuurlijk aan. Van de glanspigmenten merk ik eerlijk gezegd ook niet veel. Het glittert en schittert misschien een beetje, maar door de matte dekking geeft dat geen mooie uitstraling.

Conclusie: voor vrouwen met een voorkeur voor een goed gedekt gezicht is deze foundation ideaal. Voor vrouwen die een naturel look willen is LOOkX minder geschikt.

LOOkX Silky Foundation

Oil free, 12 uur long lasting foundation.
Getestte kleur: dark
Adviesprijs: ? 36,95
www.lookx.com