Piercing zetten in Amsterdam? Dit zijn de beste piercingshops

Lichaam door Laura

Of je nu gaat voor een helix of een christina piercing. Als je een nieuw gaatje in je lijf laat schieten, wil je zeker weten dat je bij een goede piercingshop bent. Daarom zetten wij de komende weken de beste piercingshops van Nederland op een rijtje. Te beginnen met onze hoofdstad: Amsterdam.

Lees ook: Een moeder dochter tattoo? Dit zijn de mooisten!

Waarom piercingshops?

Wanneer ga je naar een piercingshop? Een gaatje laten schieten in je oorlel kan ook bij menig juwelierzaak en sieradenwinkel. Deze winkels gebruiken vaak een piercingpistool. Het doet in principe wat het moet doen. Wel zijn veel professionele piercers het erover eens dat de meest veilige, precieze en hygiënische manier het piercen met de naald is. Voor deze methode kun je alleen terecht bij piercingshops. Een oorpiercing die door het kraakbeen gaat (dus overal behalve je oorlel) moet sowieso bij een piercingshop worden gezet.

beste piercingshops amsterdam

Piercingshops vergelijken: waar moet je op letten

Vergunning 

Elke tattoo- en piercingshop moet een vergunning hebben om piercings en/of tatoeages te zetten. Het papiertje hangt vaak voor het raam van de piercingshops of op een andere zichtbare plek in de winkel. Via deze database kun je van tevoren checken welke piercingshops een vergunning hebben. 

Hygiëne

Ziet de winkel er netjes uit? Draagt de piercer wel handschoenen? Komt de naald uit een steriële verpakking? Geeft de piercer je instructies over de verzorging van je piercing? Hygiëne is een prioriteit bij het piercen. Als dit niet in orde is, kun je nare infecties of besmettingen als hepatitis of zelfs hiv oplopen. Vooral als je gepierced wordt op een intieme plek, is dat echt geen pretje.

Reviews

Als je de beste piercingshops zoekt, is het internet je beste vriend. Google om precies te zijn. Bij de meeste piercingshops vind je tientallen, soms wel honderden reviews van klanten. Neem deze even goed door voordat je bij een piercingshop binnenwandelt. Onthoud wel: ontevreden klanten laten eerder een review achter dan tevreden klanten.

Beste piercingshops van Amsterdam

#1 Onix PiercingsWorks

Een begrip in Amsterdam: PiercingsWorks op de Reguliersbreestraat 46. Deze piercingshop is elke dag van 10:30 tot 22:00 open. Ben jij er klaar voor en wil je een nieuwe piercing zetten, check dan snel hun website voor alle opties!

#2 White Whale Tatoeage & Piercing studio

Niet alleen kun je hier terecht voor een retestrakke tattoo, maar ook voor een mooie piercing. Op Google krijgt de shop op de Keizersgracht 453 maar liefst een 4,9 van de 5!

#3 Ink Your Skin

Je kijkt je ogen uit in de excentrieke shop Ink Your Skin aan de Kerkstraat 115. Piercings worden gezet door een professionele body piercer met jarenlange ervaring.

#4 BodyCult

Deze keten heeft drie locaties in Amsterdam: Leidsestraat, Reguliersbreestraat en Warmoesstraat. Het zijn relatief kleine zaakjes met een strak en netjes interieur. Uit honderden reviews is op te maken dat personeel vriendelijk en behulpzaam is en erg hygiënisch te werk gaat.

 

Lees ook: Heb jij een derde tepel zonder dat je het weet?