Keune keuring

Lichaam door Redactie Ze.nl
Brillantine Gel

Belofte

: Deze gel belooft glanzende lokken met een wetlook effect. Het droogt niet op en zou zorgen voor een soepele ondersteuning. Het houdt kroeshaar onder controle en is zowel geschikt voor lang haar als voor kort haar.
Oordeel: Dat testen we natuurlijk even. Mijn moeder is het gewillige slachtoffer. Een aangename geur, die wel verdacht veel lijkt op die van een mannelijke douchegel. Mijn testpersoon vindt de gel prettig aanvoelen en haar haar lijkt steviger. Deze gel is ook mijn eigen favoriet. Hoewel het woord 'wetlook effect' me normaal doet huiveren, ben ik hier juist wel blij met de subtiele glans van mijn haar.

Shaping Fibres


Belofte: Zowel tijdens als na het stylen geeft Shaping Fibres het haar flexibiliteit. De haarstructuur wordt versterkt door de toegevoegde vezels, terwijl provitamine B5 de vochtbalans reguleert. Een UV-filter beschermt het haar tegen schadelijke effecten van de zon. Het Orange Fruit Complex beschermt het haar tegen beschadiging van kam en borstel.
Oordeel: Ideaal voor de zomer, zou je denken. Misschien, als je niet wordt aangevallen door wespen. De gel heeft namelijk een sterke mandarijntjesgeur. Mijn testmodel voelt zich een wandelend snoepje en vindt dat haar haar plakt. Een prima product voor shaping, dat wel. Het haar blijft de gewenste kant op staan. De oranje wax voelt verder prettig aan en staat leuk naast de wasbak.

DisConnecT Molding Paste


Belofte: Biedt een balans tussen textuur, volume, flexibiliteit, restyling en beweging. Voelt niet plakkerig aan en geeft een matte finishing.
Oordeel: In het potje ziet de paste eruit als een soort boter, in het haar lijkt het op lijm. De paste zou niet plakkerig aan moeten voelen, maar doet dat wel. Eerlijk gezegd ziet het er een beetje smerig uit, alsof je je haar al weken niet gewassen hebt. Voor kort haar is het misschien ideaal, omdat het te restylen is, maar voor lang haar is dit niet geschikt.

Forming Wax


Belofte: Een wax die gemakkelijk met water uitgewassen kan worden. Geschikt voor het stylen van allerlei soorten haartypes. Ideaal product voor korte en spiky kapsels. Geeft het haar body en glans.
Oordeel: Een ijzersterke wax die zijn belofte waarmaakt. Zelfs mijn eigen lange lokken blijven kaarsrecht overeind staan, dus dat belooft wat voor kortere kapsels. De natuurlijke bijenwas geeft de wax een aangename geur en een lief zachtgeel kleurtje.

Xtreme Jelly


Belofte: Een gelei-achtige, snel drogende superharde gel voor extreme styling- en spiky effecten. Langdurige fixatie door een combinatie van polymeren. Provitamine B5 reguleert de vochtbalans. Het haar krijgt een beschermende 'coating' met veel glans. Uitermate geschikt voor expressieve en creatieve haarstijlen.
Oordeel: Prima gel voor korte vetkuiven. Leuke kleur, fijne geur, alleen de 30 ml verpakking zal waarschijnlijk binnen twee dagen op zijn.

Voor alle producten geldt dat ze vooral bruikbaar zijn voor mensen met korte kapsels. Lang haar heeft weinig baat bij deze krachtige stylingproducten, die stoere stekels juist wel weer op hun plaats houden. De nieuwe look van de potten is wat mij betreft helemaal goedgekeurd. Mijn eigen haar wordt hier niet happy van, maar voor de kortgekapten onder ons:

Keune
100 ml - 9,25 euro
30 ml - 3,95 euro
De Keune-producten zijn verkrijgbaar bij de Keune kapper en de Bijenkorf.