Maak van Pure Beauty nu ook jouw ritueel

Lichaam door Redactie Ze.nl

Bij de totstandkoming van deze make-uplijn is Rituals niet over een nacht ijs gegaan. Maar liefst twee jaar was er voor nodig om tot het uiteindelijke resultaat te komen. Deze bijzondere cosmeticacollectie werd vervaardigd in samenwerking met Mieke Roovers, een topvisagiste in Hollywood die tevens expert is op het gebied van edelstenen. Zij gebruikte al eerder edelstenen in cosmetica.

Het gebruik van edelstenen in cosmetica is niet nieuw. Al in het oude Egypte werden edelstenen toegepast in het make-upritueel: lapis lazuli werd fijngemalen en als oogpotlood gebruikt. En ook de Chinese elite paste edelstenen toe in hun dagelijkse verzorging. Rituals maakt voor Pure Beauty gebruik van vier soorten edelstenen. De rode robijn bevordert de doorbloeding van de huid voor een gezonde uitstraling. Deze is verwerkt in de lippenstift, lipgloss, lippotlood en nagellak. De saffier heeft een verhelderende werking op de ogen en is dus volgens verwachting verwerkt in de oogschaduw, mascara en oogpotlood. Amethist in de foundations en poeders zorgt voor een soepele, gekalmeerde huid. Toermalijn, welke in de foundations zit, geeft de huid een frisse uitstraling.

Afbeelding verwijderd door redactie

We testten vrijwel alle producten in de Rituals make-uplijn uit en wij zijn zeer enthousiast over alle producten! De lipgloss is even wennen. Deze heeft een wat overheersende fruitige geur, maar het resultaat is werkelijk schitterend. Bij navraag blijkt dat deze geur noodzaak is om de geur van olie te doen verdwijnen. De lipstick is longlasting en wat mat van kleur, wat wij persoonlijk wel mooi vinden, omdat het een natuurlijke uistraling geeft. Absolute favoriet is de foundation. Deze voelt heerlijk aan op het gezicht en geeft een verbluffend mooi resultaat. Ook de losse poeder laat je huid werkelijk stralen. Kortom, we zijn enorm enthousiast over de gehele lijn. Zelfs de nagellak is een topproduct, welke snel droogt en na drie dagen nog steeds ongeschonden op onze vingers prijkt.

Of de krachten van deze edelstenen nu daadwerkelijk hun uitwerking hebben of niet, de cosmeticalijn van Rituals is werkelijk een toppertje. De producten hebben een luxe uitstraling, die niet onderdoet voor bijvoorbeeld Chanel, maar dan met veel redelijkere prijzen (tussen de 7,90 euro en 17,90 euro).

De Pure Beauty producten zijn vanaf half april verkrijgbaar bij de Ritual Stores in Nederland. Voor meer informatie en adressen zie www.rituals.nl