Fashion Week: Dsquared² lanceert eerste parfum

Lichaam door Redactie Ze.nl
Met dank aan Rutger Hauer

Zaterdagavond werd de opvallende geur van de Canadese ontwerptweeling gepresenteerd in de Amsterdamse club Jimmy Woo. Model Leandro Maeder was speciaal voor de lancering overgevlogen. Hij is niet alleen het gezicht van de heWOOD-campagne, maar loopt ook shows voor grote designers als Dolce & Gabbana, Valentino, Jean-Paul Gaultier en John Galliano.

Snugger kwam Leandro tijdens zijn praatje niet over, en helaas dames: hetero evenmin. Toen ik na afloop een paar verjaardagszoenen bij hem ging halen, vertrouwde hij me toe dat zijn lievelingskleur (net als de mijne) roze is. Hmmm... Saillant detail: Leandro is de kleinzoon van niemand minder dan Rutger Hauer.

Ochtenderectie?
De naam heWOOD roept naughty associaties op. Morning wood betekent namelijk ochtenderectie, terwijl some wood staat voor mannenvlees. De geur ruikt onder meer naar een Canadese houtsoort en violet en zit in een gedeeltelijk houten flacon, om maar in het hout-thema te blijven. Het is een stoere, mannelijke machogeur met bijzondere accenten. Volgens de tweeling is heWOOD een persoonlijk parfum, gebaseerd op hun eigen levensverhaal. Geboren worden in Canada en groot worden in Italië.

In 1994 lanceerden Dean en Dan hun eerste mannencollectie. Pas in 2003 kwamen ook de vrouwen aan de beurt. Het imago van de twee kreeg een flinke boost toen Madonna hun kleding gebruikte in de clip 'Tell Me' en tijdens haar 'Drowned World'-tour. Dsquared² is nu onderdeel van het kledingbedrijf Diesel.

Voorlopig is het parfum alleen verkrijgbaar voor mannen, maar in het najaar van 2008 wordt een vrouwelijke variant verwacht. HeWood is vanaf oktober verkrijgbaar in heel Europa.

Afbeelding verwijderd door redactie