Zo kom je af van jouw rugvet

Lichaam door Amy
Love handles, neukteugels en natuurlijk de muffintop.  Noem ze zoals je wilt. Bijna iedere vrouw heeft last van deze rugvetjes. De vraag is alleen, hoe kom je af van die vervelende vetrolletjes? Alles daarover kan je hier vinden.

Kleding
Oké, dit is misschien niet dé manier om er vanaf te komen maar je kan ze wel camoufleren. Draag hoge broeken, zo voorkom je die ongemakkelijke vetrolletjes die boven je broek uitkomen. Die rolletjes kunnen ook het gevolg zijn van te strakke kleding. Laat je bh opmeten door iemand die er echt verstand van heeft. Zo kun je misschien dat vetkwabje onder je beha ook abracadabra laten verdwijnen.


Voeding
Eet regelmatig wat kleinere porties, dit is gemakkelijker voor je lichaam om te verbranden. Eet veel groente, fruit, magere eiwitten en hele granen. Zorg dat je onverzadigde vetten binnenkrijgt, zoals de vetten in avocado’s, groene thee en yoghurt. Ook is het beter om dranken met veel suiker te vermijden, drink dus vooral geen frisdrank. Ook acohol is een grote boosdoener. 
 
Yoga
Deze oefeningen laten je muffintop verdwijnen.

1. Extended Triangle Pose.
 
2. Wide-Legged Forward Bend.
 
3. Plank.

Beweging
Beweging is de sleutel tot een gezond leven, dat weten we natuurlijk al lang. Dus ook als je dat rolletje boven en onder je beha weg wilt hebben, is dit dé oplossing. Sommige delen van het lichaam verliezen makkelijker vet dan andere delen, het trainen van een één bepaald gebied is niet altijd effectief. Wel is het zo dat als je oefeningen richt op bijvoorbeeld je buik, je meer spiermassa krijgt. Hierdoor gaat de stofwisseling sneller en verbrand je makkelijker vet.

Heb jij last van rugvet?