Neem een minuutje voor jezelf!

Lichaam door Redactie Ze.nl
Groene thee/Green Tea

: Groene thee wordt tegenwoordig vaker in cosmeticaproducten verwerkt. Het extract van groene thee heeft diepreinigend effect. Daarnaast voorkomt het pro-actief huidveroudering omdat het extract de poriën sluit en de huid aanspant.

Collageen/Collagen: Collageen is de natuurlijke bouwstof voor een soepele huid. Dit in water oplosbare masker helpt je huid meer vocht vast te houden. Dit masker is ideaal als je bijvoorbeeld de hele dag buiten in de zon bent geweest. Naarmate je ouder wordt, vermindert de productie van het sterke vezelachtige eiwit dat collageen wordt genoemd. Hetzelfde gebeurt met elastin, dat de huid soepel en plooibaar houdt. Externe toevoeging van collageen helpt de huid veerkrachtig en elastisch te houden, waardoor ook rimpels gereduceerd worden.

Vitamine C/Vita White: Dit gezichtsmasker bevat onder andere sinaasappelextract en dit zorgt voor een strakkere huid. Daarnaast bezit dit extract ook anti-bacteriële eigenschappen. Vanwege de heerlijk frisse geur wordt dit extract vaak gebruikt in cosmetische producten.

Naast deze drie maskers zijn er nog meer varianten, zoals komkommer, kruiden, aloë, rode ginseng, zeewier en royal jelly. Voor meer informatie over de ingrediënten en de verkrijgbaarheid kijk je op de website van Trimmendous.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het Vitamine C-masker, mede omdat dit zo lekker ruikt. Omdat ik normaliter gezichtsmaskers in crèmevorm gebruik was dit natuurlijke, katoenen masker wel nieuw voor me. Het is even passen en meten, want geen enkel gezicht is hetzelfde en dus moet je goed opletten dat de geperforeerde openingen voor ogen en mond op de juiste plekken terechtkomen. Na een minuut of twintig was mijn lichaam uitgerust en voelde mijn huid heerlijk fris aan zodat ik er weer tegenaan kon!

Faifia gezichtsmaskers
Adviesprijs: ? 4,95
Trimmendous