Met deze tips voorkom jij een droge huid

Lichaam door Redactie Ze.nl
We mochten in september dan nog wel genieten van een paar heerlijke dagen, maar de herfst staat toch al weer voor de deur.  Oftewel: schilfers, droge plekken en gebarsten lippen. Daar hebben we dus geen zin in. 
 
Voorkomen is beter dan genezen. Je huid goed verzorgen is erg belangrijk om een droge huid te voorkomen. Gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk om je huid goed te verzorgen. Met deze tips ga je een droge huid tegen! 
 
Vermijd water
Urenlang badderen? Douchen totdat je handen rimpelig worden? Het is allebei niet slim als je last hebt van een droge huid. Het is zelfs beter om het water te vermijden. Douche zo kort mogelijk en niet al te warm. Dit zorgt er namelijk voor dat je gezichtshuid uitdroogt. Douche ook zo min mogelijk. Elke dag douchen is helemaal niet goed voor je huid. Was je daarom om de dag, dat is veel beter voor je huid. 

 
Kussensloop
Vervang regelmatig de hoezen van je kussens als je last hebt van een droge huid. In je kussens en lakens blijft namelijk huisstofmijt vastzitten, wat niet bevorderlijk is voor je droge huid. Heb je dus last van een droge huid? Doe eens wat vaker een schone hoes om je kussen. Kost iets meer werk, maar levert wel een soepelere huid op. 
 
Natuurlijk water
’s Zomers lekker lui aan het zwembad liggen, klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk. Maar voordat je die vakantie naar een all-inclusive hotel boekt, kun je misschien beter kijken naar een vakantiebestemming met een natuurlijk meertje of strand in de buurt. Chloor droogt je huid namelijk uit, in tegenstelling tot natuurlijk water. Deze zorgt er in veel mindere mate voor dat je huid uitdroogt, waardoor je er langer in kunt zwemmen en er een betere huid aan overhoudt. Mocht je de zomer graag doorbrengen in het water, kies dan voor natuurlijk water. 
 
Make-up
Eerlijk is eerlijk. Niet iedereen heeft er zin in om elke avond zijn gezicht te reinigen van alle cosmetica. Toch is dit wel het beste voor je huid. Voor het slapen moet je de make-up van je gezicht halen en je kan zelfs het beste je gezicht tweemaal per dag reinigen. Dit zorgt voor een soepelere gezichtshuid.


 
Vaseline Bodylotion Spray
Je huid goed insmeren met Vaseline is essentieel om je huid gezond te houden. De Vaseline Bodylotion Spray kan je daarbij helpen. Deze hydrateert tot diep in je huid en het trekt ook nog eens snel in. Je zit dus niet met een plakkerige of vette huid. De Aloe Soothe Bodylotion Spray zorgt er niet alleen voor dat je huid niet meer droog is, maar ruikt daarnaast ook nog eens superlekker!
 
Wat doe jij tegen een droge huid?