Vind je geluksgevoel!

Lichaam door Redactie Ze.nl

Het Yoga Feel Good basisboek van Tara Fraser geeft eenvoudige en effectieve oefeningen om te kunnen ontspannen. Wanneer je die een paar keer per dag doet, kan je ontspannen. En voor de mensen onder ons met écht weinig tijd: de oefeningen duren maar drie minuten! En de schrijfster gaat zelfs nog verder. In de inleiding zegt ze dat deze oefeningen kunnen leiden tot beter slapen, een betere huid, mooier haar, sterkere en soepelere spieren, een betere geestelijke gezondheid én een gevoel van geluk ervaren. Niets dan fantastische zaken dus. Ik besluit de proef op de som te nemen en een weekje dagelijks oefeningen doen. Ik kan wel wat geluksgevoel, Ananda, gebruiken.

Een prettig begin is dat je voor yoga geen ingewikkelde uitrusting nodig hebt, geen zeeën van tijd of enorm veel ruimte. Want juist in die zaken heb ik geen zin, geen tijd voor én geen ruimte voor op driehoog achter in Amsterdam. Yoga werkt het beste wanneer je het niet te lang achter elkaar doet. De oefeningen zijn zo opgezet dat je dat ook niet doet. Je kunt ze gewoon in je dagelijkse kleren doen, met of zonder vriend(in), thuis of op kantoor. De oefensessies zijn korter en gerichter dan met een yoga-docent. Het enige dat je nodig hebt is een stroeve mat, het liefst een yogamat. Schuimrubberen yogablokken kunnen ook handig zijn, maar dit kan ook met een telefoongids. In het boek staan twee oefensessies, elk vijftien tot twintig minuten, omschreven met een duidelijke uitleg en plaatjes. Je kunt ze afwisselen of combineren. Daarnaast is er ook een weekendsessie in opgenomen die je kunt doen wanneer je meer tijd hebt. Deze neemt ongeveer veertig tot zestig minuten in beslag.

Of de wens de vader van de gedachte is, of dat het echt zo is, ik voel me na de eerste sessie al een stuk prettiger in mijn vel dan daarvoor. De oefeningen zijn gemakkelijk te doen en ik voel me in elk geval een stuk meer ontspannen. Ik zie mezelf niet overal deze oefeningen doen: ik doe ze liever thuis in mijn woonkamer dan op vloer in kantoor. Maar verder is het een goede ondersteuning wanneer je de stap naar een meer ontspannen en gezonder leven wilt zetten.

Afbeelding verwijderd door redactie
Yoga feel good basisboek
Tara Fraser

128 bladzijden
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044318999