Stralend de winter door

Lichaam door Redactie Ze.nl

Schoonheid zit van binnen, zeggen ze wel eens. Maar het helpt vaak wel als je er van buiten goed uitziet. Al was het maar voor je eigen zelfvertrouwen. Een mooie bruingekleurde huid kan wonderen doen voor je humeur. Al zitten je benen weggestopt onder een dikke maillot; je voelt je aantrekkelijk en begeerlijk.

Gebronsd décolleté

Maar hoe bereik je bruine benen of een gebronsd décolleté als er – zoals in ons kikkerlandje – in geen velden of wegen zon te bekennen is? Naast de zonnebank biedt Dove Sunshine uitkomst. Deze productlijn van lotions bevat zelfbruinende elementen en zorgt daardoor voor een egale bruine tint. In deze lijn zijn bodylotions voor de lichte tot normale huid en voor de normale tot donkere huid verkrijgbaar. Maar ook het gezicht wordt niet vergeten, want dat is natuurlijk wat je wél het hele jaar door ziet. Dove Sunshine Face geeft je gezicht ook een natuurlijk bruine tint en werkt verder als een dagcrème.

Het kost een dag of vier voordat je begint te merken dat je melkwitte benen geen licht meer geven in het donker. Wel is het belangrijk dat je zorg besteedt aan het insmeren. Niet teveel hatseflatsen (kloddertje hier' en 'kloddertje daar') nee, neem de tijd om je lichaam zorgvuldig en gelijkmatig in te smeren. Daarna is het van belang dat de lotion goed ingetrokken is, want anders bestaat de kans dat je vlekken in je kleren krijgt. Redelijk tijdrovend klusje dus, vooral als je om kwart voor zeven opstaat en het liefst binnen een half uur je hele ochtendritueel hebt afgewerkt. Maar het resultaat mag er zijn: je krijgt geen 'vieze', onnatuurlijke bruine kleur, maar een zomerse uitstraling.

Raadsel

Wat een groot raadsel blijft en me eigenlijk een beetje irriteert, is dat ik niet weet hoe het werkt. Hoezo word je bruin van een smeersel zonder dat de zon eraan te pas komt? Wat – behalve lekker warme (uv-)zonnestralen – kan je pigment prikkelen om een tikkeltje bruiner te worden? En is het dan niet even slecht als uv-straling? Maar ach, voor nu gaat het erom dat de zomer iets minder ver weg lijkt, ook al is alleen aan m'n hoofd te zien dat ik een lekker kleurtje heb.

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

Dove Sunshine Summerglow gezichtscrème
Dove Sunshine met glanseffect bodylotion
Dove