Zien en gezien worden bij de Glamour Awards 2008

Lichaam door Redactie Ze.nl

Glamourawards. Dat klinkt als iets dat toch wel het toppunt van de Nederlandse glamourwereld moet zijn. Ik denk fashion, ik denk champagne, ik denk glitters all over de place. Het glamoureuze van de avond begon al met mijn gang van de auto naar de trein. Totaal overdressed voor een provinciale zondagmiddag, schitterde ik op de trappen van ons stationnetje. Daar had de rode loper moeten liggen. Toen ik illegaal een sigaret stond te roken in afwachting van de intercity, vroeg een onbekende jongeman of hij iets tegen mij mocht zeggen. Dat mocht. "Wat zie jij er mooi uit." Ik zeg "dankje" en wapper nog even als een echte diva met mijn haar.

Frans Molenaar werd onderscheiden, Sheila de Vries reikte een prijs uit en Jan en Monique des Bouvrie waren ook van de partij. Aan creativiteit geen gebrek dus. Helaas hadden Carice van Houten en Marlies Dekkers, die ook in de prijzen vielen, verstek laten gaan. Irene van der Laar dacht te komen om het kristallen beeldje uit te reiken aan couturier Frans Molenaar, maar kreeg zelf onverwacht een speciale tiara uitgereikt vanwege haar verdienste als all-round talent en haar glamoureuze verschijning.

Nou, met een glaasje bubbels in de ene hand en het prachtige cadeautje van Swarovski in de andere, voelden wij ons in ieder geval een echte Glamourvrouw.nl. Met of zonder beeldje.