Beauty / Lichaam
Lichaam

Dit is waarom sommige scheetjes erger stinken dan andere

Reageer 0
Iedereen laat weleens scheetjes. Je kunt zeggen wat je wilt, maar ieder mens laat sowieso 10 tot 20 scheten per dag. En dat kan soms best oplichting zijn. Vooral wanneer je buikpijn hebt en je daar eindelijk van verlost wordt: heerlijk! Helaas is de geur dan weer wat minder fijn.
 
Stinkende scheten
 
Soms zijn ze keihard en ruik je niets, maar het komt ook voor dat ze er zachtjes uitfloepen en wel heel erg stinken. Deze verschillende scheten zeggen allebei iets over je gezondheid en hoe het er aan de binnenkant van je lichaam aan toe gaat. Wist je dat scheetjes laten een teken is van een gezonde spijsvertering? Eigenlijk ben je juist goed bezig als je ze laat waaien. 

Maar hoe komt het dan dat bepaalde scheten naar verrotte eieren ruiken en je andere helemaal niet ruikt? Wij hebben het antwoord voor je. Ben jij op dieet? Dan zou de geur van je scheetjes weleens erger kunnen zijn. Het blijkt namelijk dat als je voornamelijk gezonde voeding eet, dit de geur van je scheet erger maakt. Maar daar hoef je je echt geen zorgen te maken. Het is puur je lichaam die reageert op de voeding die het aan het verteren is. Dit is bij iedereen anders.

Stinkende windjes

Een windje gaat ook stinken als je eten niet goed verteerd wordt en dan gaat het voornamelijk over voedsel dat veel koolhydraten bevatten. Wanneer koolhydraten niet goed genoeg door je darmen opgenomen worden, zullen de scheetjes meer stank achterlaten. Ook zijn er mensen die meer waterstofsulfide produceren, waardoor hun scheten eigenlijk altijd geuren. Toch blijft de hoofdoorzaak altijd het soort voedsel dat je binnenkrijgt.

 

 
 
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen