Science say: hoe langer je gaapt, hoe slimmer je bent!

Lichaam door Fadak

Als we opstaan moeten we gapen, als we een after dinner dip hebben moeten we gapen en nog wel het meest irritante is het moment dat je iemand ziet geeuwen, dan kun je het al helemaal niet tegenhouden. Het is gewoon zo besmettelijk! 
 
De eerst volgende keer dat je een geeuw voelt opkomen, hoef jij je vooral niet meer in te houden. Gewoon lekker laten gaan. Nieuwsgierig waarom? Wij zullen je het leuke nieuws eens vertellen. Het blijkt dat hoe langer je moet gapen, hoe slimmer je bent! 
 

Intelligent 
Volgens een onderzoek dat uitgevoerd is door Amerikaanse wetenschappers is er een connectie ontdekt tussen hoelang zoogdieren gapen en de grootte en complexiteit van hun brein. De apensoort waar wij als mens toebehoren hebben bijvoorbeeld de neiging om gemiddeld langer te gapen in vergelijking met andere dieren. Het is zelfs zo dat zij hun mond tot 50 procent langer kunnen openen. 
 
Als je moet gapen betekent het niet dat je alleen je brein afkoelt, maar het is ook een signaal van je denkvermogen. Biologen hebben ontdekt dat dieren zoals muizen, ratten, vossen en konijnen het minst lang geeuwen. Walrussen, gorilla’s, kamelen, olifanten en mensen gapen daarentegen een stuk langer. 
 

 
Mensen Vs. Olifanten 
Het mensenbrein is niet het zwaarste brein, maar we hebben wel meer neuronen in de hersenschors in vergelijking met andere dieren. Het brein van de Afrikaanse olifant beschikt ook over veel neuronen en qua gaaptijd komen ze op de tweede plek. Hieruit concluderen biologen dat lang gapen een teken van intelligentie is. Yay, goed nieuws voor ons dus! 
 
Hoe vaak per dag moet jij gapen?