Dingen die alleen mensen met piercings begrijpen

Lichaam door Sabine

Tegenwoordig zie je steeds vaker iemand met een piercing. Dat is eigenlijk helemaal niet zo raar aangezien er toch best heel mooie exemplaren tussen zitten. Piercing people, unite! Deze dingen herkennen jullie allemaal! 
 
Voordat je de piercer zomaar een naald door je lichaam laat steken, denk je er over na. Natuurlijk zal er een keer een impulsief moment tussen zitten, maar vaak heb je het toch wel gedaan met goed verstand. En hoewel je piercing na een tijdje wel geneest, komen er toch wat struggles om de hoek kijken. 
 
Je doet jezelf pijn als je ‘m even vergeet 
Je hebt zo een feestje en erg haast. Je wilt je snel omkleden en trekt haastig je trui uit. Maar aaaaaauw. De gloednieuwe piercing in je oor blijft haken aan je trui. Ja, dan komen er wel even wat lelijke woorden uit je mond.  
 
Balletje dichtschroeven is een ramp
Na een genezingsperiode die voor jou gevoel veel te lang duurde, wordt het toch tijd om eindelijk dat in te doen wat je al zo lang wilt. Je piercing losmaken is niet zo veel gedoe, en ook je nieuwe erin doen lukt je nog wel. Maar dat balletje vastdraaien… Dat is toch een heel ander verhaal.  
 
Mensen twijfelen aan je kansen op de arbeidsmarkt 
Natuurlijk zal je baas het niet fraai vinden als je met tig piercings in je gezicht komt aanzetten, maar die ene piercing wordt door je hele omgeving al meteen in twijfel getrokken. 
 
Je voelt je soms net een vis
Er blijft sowieso een aantal keer iets aan je piercing haken. Het kan je eigen haar zijn, maar ook gerust de mouw van een vriendin wanneer ze er even naar wil kijken. 
 
Tijdens de genezingsperiode moet je moeite doen er niet aan te zitten
De zetter vertelde je dat je er zo min mogelijk aan moest zitten. Hoewel jij zijn expertise wel vertrouwt, voel je toch de neiging om even te checken of-ie er nog wel zit. Maar met name wanneer het jeukt, kun je het maar moeilijk laten om eraf te blijven.  
 
Mensen vertellen je ongevraagd wat ze ervan vinden
En de mensen die zomaar hun ongezouten mening met je delen zijn vaak ook nog eens van die ‘Je was zo mooooi zonder´-schreeuwers. Gelukkig vind je ‘m zelf wel mooi. 
 
Er komt inderdaad weleens enig ongemak bij kijken
Je eet drie weken lang alleen maar soep omdat je iets anders niet kunt wegwerken met je vers gezette tongpiercing en natuurlijk word je twee dagen na het zetten van je neuspiercing verkouden.  
 
Welke struggles heb jij weleens meegemaakt?