Horizontale streep maakt slank

Lichaam door Redactie Ze.nl

Er is onderzoek gedaan waarbij eerst foto's zijn gemaakt van vrouwen in jurken met verticale strepen. Dezelfde vrouwen zijn daarna op de foto gegaan in jurken met horizontale strepen. Heel verrassend werden onder tweehonderd proefpersonen de vrouwen in de jurken met horizontale strepen slanker geschat. De foto's zijn zelfs bewerkt waarbij de vrouwen met de horizontaal gestreepte jurken voor zes procent werden opgeblazen. Zelfs toen leken ze voor de meeste proefpersonen even slank als de foto's van vrouwen in de verticale streepjesjurken die niet bewerkt waren.

Het tegendeel van de theorie dat horizontale strepen dikker maken is nu dus echt bewezen, vrouwen die kleding met verticale strepen dragen zouden juist breder lijken. Het schijnt zelfs zo te zijn dat de Duitse wetenschapper Herman von Helmholtz in de negentiende eeuw ook al aanraadde om horizontale strepen te dragen om het figuur te flatteren. Helaas zijn we dat met zijn allen allang weer vergeten. Dat is de reden waarom Peter Thompson ons het deze eeuw toch ook weer probeert te vertellen. Hij denkt dat we er als maatschappij naast zitten, omdat we allemaal denken dat juist verticaal slanker doet lijken.

Thompson heeft ook onderzoek gedaan naar het dragen van zwarte kleding. Door middel van plaatjes met een witte cirkel tegen een zwarte achtergrond en een zwarte cirkel van gelijke grootte tegen een witte achtergrond. Hieruit bleek dat voor het menselijke oog de zwarte cirkel echt minder groot leek.

Het is dus duidelijk hoe je je moet kleden als je een keer in een bui bent waarbij je jezelf lelijk, dik en vooral niet aantrekkelijk voelt. Combineer zwart met een leuke horizontale streep. Geen mens die iets van jouw onzekere gevoel zal begrijpen, want zij zien alleen een mooie slanke vrouw voor zich staan!

Kijk voor meer informatie op de website van Valtaf.nl.