Maakt deze crème plastische chirurgie overbodig?

Lichaam door Redactie Ze.nl

Volgens Body Wish, die de producten van Bio-essence op de Nederlandse markt brengt, is de Bio-essence Face lifting cream ook hier een bestseller. De crème kan zowel 's ochtends als 's avonds gebruikt worden en maakt deel uit van een compleet assortiment van antirimpelproducten. Zo is er een zachte, gelachtige scrub (Skin White Revitalizing Exfoliator), die de huid grondig reinigt en poriën verkleint. En de Deep Cleansing Milk is ook geschikt om make-up te verwijderen. Alle producten zijn verrijkt met de gepatenteerde Pine Pollen (fijne granen die zijn ontleend aan de bloemen van dennenboom), die als natuurlijke anti-oxidanten voeding bieden van aminozuren, vitaminen en enzymen die de huid helpen om tekenen van ouder worden tegen te gaan.

Vrouw.nl testte de Face lifting cream van Bio-essence, de crème die belooft elasticiteit en stevigheid van de huid te verbeteren, terwijl de huid ook zacht en soepel blijft. Daardoor zouden fijne lijntjes en onderkinnen minder zichtbaar worden. Het resultaat van een weekje smeren zou zelfs aantoonbaar te zien zijn: met het bijgevoegde meetlint kan je de omvang van je gezicht meten en zo bewijs vinden voor het verdwijnen van overtollige huidplooien.

Als je de Face lifting cream op gezicht en hals aanbrengt, voel je meteen een tintelend en fris gevoel. De zachte, makkelijk smeerbare creme lijkt me dan ook ideaal voor warme zomers. Tegelijkertijd krijg je het onmiskenbare gevoel dat de huid strak trekt - een gevoel dat ik overigens normaal gesproken associeer met een vochtarme huid die schreeuwt om moisturizer. Aangezien ik een nogal gevoelige huid heb, vrees ik na het smeren voor een ontsierende en jeukende allergische reactie. Maar in de zeven dagen dat ik Bio-essence Face lifting cream gebruik, is er geen smetje op mijn huid te zien.

De vraag of Bio-essence hun beloften waarmaakt, is moeilijk te beantwoorden. Ingewikkelde procedures met meetlinten laat ik, bij gebrek aan onderkin, maar achterwege. Mijn gezichtshuid lijkt wat strakker - en voelt helaas ook stroever en droger aan. Of rimpels en fijne lijntjes minder zichtbaar zijn, kan ik niet vaststellen. In mijn omgeving worden alleen mijn plotseling wat rode wangen opgemerkt. Dit lijkt me dus geen huidverzorgingsproduct voor vrouwen met (aanleg voor) couperose. Overigens bevat de Face lifting cream geen beschermingsfactor, waardoor het gebruik als dagcrème niet aan te raden is.

Volgens de Nederlandse importeur bevatten producten van Bio-essence natuurlijke basisingrediënten, maar de bijsluiter van de Face lifting cream laat de nodige chemische toevoegingen zien. Ook de claim dat het product niet is getest op dieren is twijfelachtig, want Bio-essence is niet opgenomen in de gids met proefdiervrije cosmetica. Maar goed, dit alles is nog geen reden om de antirimpelcrèmes te verruilen voor de botox en facelift.

[doclib][/doclib]
Bio-essence 'Face lifting cream' is in Nederland onder andere verkrijgbaar via Body Wish en kost ¤49,95 per pot van 40 gram.