Spa in je huis!

Lichaam door Redactie Ze.nl

Een echte verwendag begint natuurlijk met een uitgebreid bad. Lekker met een boek, of gewoon even niets, achteroverleunen in die zalige warmte. Helemaal ontspannen en opwarmen na die ijzige kou buiten. Zalig! Uiteraard gooi je wat lekkers in je bad.

Probeer eens bijvoorbeeld de badkristallen van Kneipp. Bijvoorbeeld Wilde Roos/Lavendel. Ontspant na geestelijke en lichamelijke inspanning. Ideaal voor ons Spa-dagje dus. Wanneer je de kristallen in bad gooit, komt er direct een heerlijke geur vrij. Niet onbelangrijk detail: ben je gezegend met een whirlpool, dan kan je deze badkristallen ook gebruiken! Ook lekker is de Bath Milkvan Art Deco Skin Yoga. Met deze voedende en crèmeuze badmelk ben je verzekerd van ontspannende momenten. Het aroma is een heerlijke weldaad voor lichaam en geest. De evenwichtige samenstelling op basis van melk en honing maakt je huid zacht en soepel.

Heb je geen bad? Geen nood! Ook voor onder de douche heb je zalige producten die geschikt zijn voor je Spa-dagje. Ik ontdekte laatst de overheerlijke douche-gels van Bourjois. Niet duur en ze ruiken echt geweldig! Ik heb direct drie flessen gekocht. Gebruik bijvoorbeeld 'Teder geluk', omdat het geluk nu eenmaal in eenvoudige dingen als een douchebeurt ligt.



De zalige producten van Lush staan altijd garant voor een heerlijk 'momentje voor jezelf'. Als ik ongesteld, erg moe of verdrietig ben, dan gun ik mezelf zo'n zalig badje. Ik ben niet de enige; mijn vriendinnen zijn ook échte Lush-fans. We kunnen er niet omheen: we zijn Lush-addicts. Daarom is het zo fijn dat ze verschillende producten hebben waarmee je jezelf uitgebreid kunt verwennen.

De bruisballen kennen we natuurlijk wel, maar wist je dat ze ook zalige maskertjes hebben? Allemaal op basis van natuurlijke producten en ozo lekker. Neem voor je spa-dagje bijvoorbeeld de BB Seaweed. Een echt vitaminen- en mineralenbommetje voor je huid. Dus terwijl jij ligt te ontspannen in bad of op de bank, doet een Lush-masker het werk voor je gezicht. Ideaal!

Heb je geen Lush-winkel in de buurt en bestel je liever niet via internet, dan kun je bij verschillende drogisterijen ook overheerlijke maskers van Montagne Jeunesse krijgen. Ze hebben voor verschillende huidtypes de heerlijkste maskers en ze werken écht. Ik gebruik ze zelf al tijden en ik merk echt verschil aan mijn huid!


Maar terwijl jij je lijf rust gunt en je gezicht een maskertje geeft, moet ik je toch iets vragen. Vergeet je dan niet iets? Juist! Je haar! Ook je haar kan wel een oppepper gebruiken. En ook daar hebben ze de meest zalige producten voor. Denk dan bijvoorbeeld eens aan H'suan Wen Hua van Lush! Dit is een prima haarmasker voor alle haartypen. Het bevat een flinke lading avocado's die je haar voeden en zacht maken. Verder hebben ze ook waterkers, verse bananen en eieren toegevoegd. Voor extra glans zit er balsamico-azijn en rozemarijn in. Geschikt voor haar wat een opkikker kan gebruiken. Lekker toch? Maar ook de haarmaskers van Montagne Jeunesse geven je haar weer extra volume en veerkracht.



Goed, haarmaskers en gezichtmaskers aan de kant! Nu is het even tijd voor een stevige body peeling. Net noemde ik al even Art Deco Skin Yoga voor in bad, maar die hebben in dezelfde lijn ook een zalige peeling voor je huid. Deze luxe scrub met lichte, aangename gelstructuur heeft een intensieve peelende werking. Maar het werkt ook verzachtend en kalmerend; dus het is geschikt voor de zeer gevoelige huid! Dode huidcellen worden zachtjes verwijderd en de huid voelt satijnzacht aan.


Om dat satijnzachte gevoel te behouden, gebruik je na het badderen of douchen natuurlijk een heerlijke crème voor je huid. Maar heb je wel eens gedacht aan een body butter? Het is de ideale finishing touch! De softening body butter van Art Deco, op basis van hoppe, klimop en calendula, geeft de huid een zeer zachte finish. De huid wordt intensief gehydrateerd, zodat deze heerlijk gezond aanvoelt. De boter ondersteunt de huidregeneratie en geeft nieuwe elasticiteit en weerstand. En wordt snel geabsorbeerd.

Maar ook de body butters van Greenland zijn erg goed. Bijvoorbeeld de boter op basis van cacao en vanille. Deze bodybutter, die vooral geschikt is voor een wat drogere huid, is gebaseerd op diverse natuurlijke ingrediënten, zoals cacaoboter, sheaboter en koudgeperste olijfolie. Zo kan je huid weer blootgesteld worden aan al die winterse buien!


Vergeet ook je handen niet! Want ook die mogen wel een beetje liefde ontvangen. Gebruik bijvoorbeeld eens de producten van Hand Balance van Art Deco. Kostbare oliën, regenererende actieve bestanddelen en innovatieve anti-aging werkstoffen voeden niet alleen de gevoelige huid, maar ook ruwe en gestreste handen. Na zo'n heerlijk handmaskertje, nagelriemgel en handcrème en na een half uurtje kunnen je handen er weer helemaal tegenaan!


Aangezien we weer richting het voorjaar gaan, is het o zo belangrijk dat we alweer aandacht besteden aan ons lijf in naakte toestand. Want tsja, als jij straks weer in een rokje of korte broek met open hakjes wilt, dan moet je je nu alvast voorbereiden. Maar gelukkig past dat prima in je verwendag. Want Kneipp heeft de lekkerste producten om je voeten die aandacht te geven die ze verdienen. Begin bijvoorbeeld met een lekker voetenbad. Een kwartier lang krijgen je voeten die rust die ze verdienen. Als je ze daarna nog even lekker insmeert met de klovenbalsem, kunnen ze je weer overal heendragen.


En na zo'n uitgebreide verwendag is het tijd om een lekkere, frisse salade te eten en te ontspannen bij een fijn filmpje. Want het kost nogal wat inspanning hoor, zo'n Spa-dagje voor jezelf! Geniet ervan!