20 redenen waarom ongesteld zijn best oké is

Lichaam door Marleen_S
Op hét Maandelijks Moment zit geen enkele vrouw te wachten, maar aan de rode zee is geen ontkomen. Ook al kun je wel zwemmen in zelfmedelijden en gieren de hormonen door je lijf, ongesteld zijn heeft ook zo zijn voordelen.

 
We horen je denken: geef me één goede reden waarom ik een gat in de lucht zou springen als de rode vlag uit mag. Nou, we geven je er gewoon twintig. En heel misschien wordt het dan allemaal een beetje draaglijker...
 
Je bent niet zwanger. Enne, zeker als dat nog niet op de korte termijn-planning stond, is dat zeker een opluchting.
 
Je hebt een uitermate goede reden voor die immens grote voorraad triple chocolate chip cookies, caramelijs en truffelpepernoten. 
 
Je borsten zijn in één nacht tijd een cupmaat gegroeid. Zie je daar nou zowaar een spleetje?
 
Elke opmerking die er een beetje chagrijnig uitkomt, kun je gewoon afdoen met het excuus: "Sorry, last van PMS."

  

Je hebt een geldige reden om niet naar dat verjaardagsfeestje toe te gaan. Ont-zéttend ongesteld. Echt enorm, komt er aan alle kanten uit. 
 
Je vriend blijft tijdens deze helse dagen eindelijk met zijn tengels van je lijf. You don’t want to enter the crimescene vriend.
 
Je hebt weer een fantastisch goede reden om voor de 452ste keer The Notebook te kijken.
 
Je hebt tegenwoordig een scala aan maandverband en tampons die het leed wat dragelijker maken. We noemen bijvoorbeeld de Roll.Press.Go van Libresse. Dit maandverband kun je eenvoudig oprollen en weggooien. Een hoeraatje voor de wetenschap!
 
Als je bestie nou ook toevallig ongie is, kun je mooi samen uithuilen. Gedeelde smart is halve smart en mocht je door jouw collectie tampons/maandverband heen zijn, weet je dat zij ze altijd heeft.
 
Je hebt ook een grote kans dat je juist ineens een heel hoog libido hebt. En een stevig vrijpartijtje verlost je voor even van alle pijnen.
 
Alle opgekropte woede en intense haat kun je er tijdens de Dwaze Dagen allemaal uitgooien. Geen beter moment dan nu.
 
Je hebt gelijk een excuus om het hele weekend in je Roy Donders-smoking inclusief coupe de horror en wasbeerogen rond te paraderen.
 
Je lichaam zegt eigenlijk dat je hartstikke gezond bent en dat alles functioneert zoals het zou moeten functioneren. Fijn!
 


Je aantrekkingskracht wordt verviervoudigd. Het schijnt dat je tijdens je menstruatie een hormoon uitscheidt waar mannen helemaal wild van worden. 
 
Je mag best een beetje trots zijn. Ongesteld zijn, dat kunnen alleen vrouwen. Net zoals dat alleen wij baby’s kunnen baren. Who run the world?
 
Je hebt de perfecte smoes om niet ondersteboven in een ingewikkelde yogapose of fitnessapparaat te hangen. Sporten komt later wel. Je verliest al zoveel bloed, je moet je koest houden. 
 
Je bent dankzij de bom aan hormonen supercreatief. Hét perfecte moment om de Picasso in jezelf te ontdekken. 
 
Je kunt je voor een paar dagen legaal afsluiten van de hele wereld. App'jes, mailtjes, belangrijke deadlines, die verschuif je gewoon even. Hallo, je hebt je handen al vol aan Moeder Natuur.
 
Je bent vruchtbaar! Uitzonderingen daargelaten, maar ongesteld zijn is het signaal dat alles kits is achter die rits en je baarmoeder op topniveau werkt.
 
Je weet dat je er even door heen moet en dat spoedig de hel voorbij zal zijn. Daarna kun je weer drie weken vrolijk ronddartelen.

Nog een voordeel van ongesteld zijn!

Baal jij, ondanks alle voordelen, ook elke maand dat je weer ongesteld bent? Wellicht dat de nieuwe Libresse Roll.Press.Go ultra maandverband jou maandelijks een beetje kan helpen.
 
Je maandverband weggooien is soms best lastig als je bijvoorbeeld niet thuis bent of als er geen prullenbak in de buurt is. Dankzij het nieuwe Roll.Press.Go weggooisysteem van Libresse is wegwerpstress verleden tijd! Zo kun je je maandverband altijd hygiënisch, discreet en geurloos afsluiten en onopvallend weggooien, waar je ook bent. Gewoon oprollen, dichtdrukken en klaar. Vervang je maandverband zonder je plannen te veranderen.
 
Ga voor meer informatie over Libresse Roll.Press.Go ultra maandverband naar libresse.nl. Gratis de Libresse Roll.Press.Go proberen? Dat kan hier.

Dit is een gesponsord artikel.