Achtergrond: Eetbuien als je ongesteld bent.

Lichaam door Redactie Ze.nl

Zodra de ongesteldheid werkelijk begint, zijn de eetbuien of de hoofdpijn over en is het gewoon allemaal weer normaal. Toch kan dit heel vervelend zijn, helemaal als je juist op die kilo's moet letten. Je baalt ervan dat je zo goed bezig was en dat je je nu ineens helemaal op het eten stort. Dat is zo zonde.

Ook al zijn de eetbuien over, vaak voel je je toch ontzettend brak als je ongesteld bent. Daarom is het juist heel erg belangrijk om die paar dagen ervoor juist gezond te eten en veel fruit en groenten tot je te nemen. Doordat je voldoende vitamines en mineralen binnen hebt gekregen, zit je sowieso al lekkerder in je vel. Je wordt er opgewekter van.

Probeer dus, hoe moeilijk het ook is, toch juist voor je ongesteldheid extra aandacht aan gezonde voeding te besteden. Tijdens je ongesteldheid voel je je ook beter als je gewoon gezond eet, dus wees dan streng voor jezelf. Laat het ongesteld zijn geen excuus zijn om jezelf eens lekker te verwennen met eten.

Het liefst blijf je als je ongesteld bent de hele dag in je bed liggen. Heerlijk slapen, televisie kijken, jezelf zielig voelen en lekker niks doen! Helaas is dit niet zo goed. Je klachten zullen juist verminderen wanneer je lekker actief bezig gaat. Als je gaat sporten bijvoorbeeld, word je heerlijk ontspannen en vergeet je zelfs dat je eigenlijk helemaal niet zo goed in je vel zat. Daar komt nog bij dat je je na het sporten vaak ook veel fitter voelt.

Hou in je agenda bij wanneer je last heb van die eetbuien. Is het drie dagen of juist maar één dag van te voren? Probeer er bewust van te worden en het niet te doen. Het is erg makkelijk om te denken: "Ach, ik word ongesteld, dus ik geef er maar aan toe." Probeer je er juist dan tegen te verzetten. Je zult merken dat je je opgelucht voelt, trots op jezelf bent, en je een stuk beter voelt!

Online afvallen? Op Valtaf.nl kun je bijhouden hoeveel je afvalt en krijg je steun van de community!