Product: Nagelverzorging van Artdeco

Lichaam door Redactie Ze.nl

Nagels staan door de eeuwen heen symbool voor vrouwelijkheid en vaak ook voor status. Lange, goed verzorgde nagels hoorden tijdens verschillende periodes bij welvaart; immers, als je geen zware, lichamelijke arbeid hoefde te verrichten, hadden nagels weinig te lijden. Ook in de huidige tijd willen veel vrouwen niets liever dan mooie, sterke en vaak lange nagels. Je kunt natuurlijk naar een nagelstudio gaan voor een stelletje nepperds, maar je kunt ook met diverse verzorgingsmiddelen je nagels vertroetelen.

Verzorgingsmiddelen

Zo zegt Artdeco een 'passende oplossing voor elk nagelprobleem' te hebben. Naast verschillende vijlen en kunstnagels heeft Artdeco verzorgingsmiddelen om je nagels te polijsten, harder en sterker te maken, scheurtjes en ribbels te repareren en verkleuringen ongedaan te maken. De nieuwste producten in het assortiment zijn het Nail Power Serum, Nail Repair Serum, Nail Bleach Star en Ridge Filler with minerals.

Serums, maskers en laks

Het Nail Power Serum masseer je op je nagels en je nagelriemen. Hierdoor worden je nagels sterker, krijgen ze bescherming en worden ze gevoed en gehydrateerd. In dit serum zitten extracten van ginseng, echinacea, olijfblad en antioxidanten. Het tweede serum in de rij bevat groene vitamineparels, ook vol met goede extracten en vitaminen. Heb je verkleuringen in je nagels door veel lakken of door roken, dan is er de Nail Bleach Star. Op natuurlijke wijze ontkleuren je nagels. De Ridge Filler with Minerals is een lak die ribbels en onregelmatigheden op het nageloppervlak egaliseert en voedt.

Mooie woorden, weinig effect

Mooie woorden dus. Veelbelovend ook. De serums zijn lekker, het is best prettig om eens een kleine massage aan je nagels en nagelriemen te geven. Maar wat het nu precies doet? Geen idee. Wat het verschil is tussen de twee serums? Ik weet het niet precies. Aangezien ik mijn nagels niet regelmatig lak en ook geen roker ben, heb ik geen last van verkleuringen, maar een 'masker' voor je nagels kan nooit kwaad. De dosering van het spulletje op je nagels blijkt lastig: bij te veel droogt het niet en bij te weinig merk je überhaupt geen effect. Geen succes dus, voor een onrustig type als ik. De Ridge Filler with Minerals is eigenlijk nog het meest herkenbare en toepasbare product in de range. Maar daar merk ik dan weer niet echt verschil bij met een 'gewone’ transparante lak. Mijn nagels worden na een intensieve periode van behandeling er in elk geval niet steviger op. Ze zijn ouderwets gespleten en slap dus tja... misschien behoor ik wel gewoon tot de minder welgestelden in het land of beheers ik de kunst van het creëren van mooie nagels niet.

Artdeco Nail Care-serie
Nail Power Serum ¤ 10,80
Nail Repair Serum ¤ 10,80
Nail Bleaching Star ¤ 9,50
Ridge Filler with Minerals ¤ 9,50