Reportage: Welness & Healthressort Thermae Son.

Lichaam door Redactie Ze.nl

Een saunabezoek in de zomer... Ik heb altijd gedacht dat het niets voor mij zou zijn. Tot vandaag associeerde ik een sauna namelijk vooral met gure kou buiten en warme weldaad binnen. Nu weet ik dat het ook zomers zeer de moeite waard kan zijn om te gaan. In de beslotenheid van de Thermae Son, gelegen aan de rand van het dorp, kun je je zowel binnen als buiten overgeven aan het idee dan niets moet en vanalles mag. De drukke gejaagde wereld waarin we leven, wordt voor even buitengesloten. Hierbinnen heerst rust. Hier kan je je gedachten weg laten voeren op de klanken van rustgevende muziek en schakel je terug. Onze overprikkelde geest en vermoeide lichaam krijgen de kans om zich te ontladen. De kruidenbaden, de vele sauna's, het brede aanbod van massages en de luxe beautybehandelingen bieden voor ieder wat wils.

Thermae Son is onderdeel van de Thermen & beauty groep: sauna's van hoge kwaliteit die door het hele land verspreid liggen. Uniek in Thermae Son is de zogenaamde 'massagestraat,' waarbij de salons gekenmerkt worden door bloemen. In de salons worden allerlei verschillende soorten - bekende en minder bekende massages - aangeboden. Momenteel wordt er druk gewerkt aan twee nieuwe ruimtes, waar onder andere de Sabaaydi kokosstempelmassage en de klankschalenmassage gegeven zal worden.

Zelf mag ik, na een vriendelijke ontvangst met koffie en wat lekkers, meelopen met Anja. Zij gaat mij een hotstonemassage geven, iets waar ik me al dagen op verheug, want oh zo lekker! Mijn metgezel krijgt ondertussen in een andere ruimte een quick facial. Dat is een gezichtsbehandeling, waarbij de huid gereinigd en verzorgd wordt en oneffenheden worden verwijderd. Ook wordt het gezicht en de bovenkant van het lichaam gemasseerd om de bloedsomloop te stimuleren.

Ik mag op mijn buik plaatsnemen op een massagebed, nadat ik eerst een papieren string heb aangetrokken op verzoek van Anja. Ik krijg een fijne scrubbeurt en vervolgens giet Anja voorzichtig etherische olie over mijn lichaam. Dan worden de warme Mexicaanse basaltstenen van ongeveer 50 graden neergelegd, precies op de plaatsen waar mijn chakra's zitten. Anja legt uit dat basalt de eigenschap heeft om negativiteit op te nemen en blokkades op te heffen. Door de warmte van de stenen is het effect van het masseren groter. De combinatie van etherische oliën en deze stenen zorgen ook nog voor een ontgiftigende en afvoerende werking. Wanneer Anja zich richt op mijn rechterbeen, voel ik dat er plots 'iets' gaat stromen. Als ik dat verbaast benoem, beaamt Anja dat. Omdat de steen vrij snel afkoelde tijdens de massage, weet ze dat daar dus een blokkade zat. Wonderlijk... Buiten dat deze massage heilzaam is voor je lichaam, werkt het ook erg ontspannend. Ik voel me loom worden... Veel te snel voor mijn gevoel, komt er een einde aan deze zalige massage.

Maar niet getreurd, er valt nog genoeg te beleven. Zo is daar de nieuwe Hersitalo sauna. Bij deze sauna is het ontspannende effect het grootst wanneer je er 15 tot 30 minuten in verblijft. Na de lunch besluiten we om een poging te wagen. Wanneer ik de grote ruimte binnenstap, beneemt de enorme hitte (75graden) me bijna de adem. Ik weet nu al dat het me moeite zal kosten de aangeraden tijd uit te zitten. Maar om erover te kunnen schrijven, moet ik maar even doorbijten, vind ik zelf. Toch houd ik het niet langer dan 10 minuten vol. Het zweet gutst van mijn gezicht. Ik vlucht weg uit de hitte en ben zielsgelukkig met de frisse buitenlucht. Ik zoek een bankje waar ik alvast af ga zitten koelen, in afwachting van mijn metgezel. Hij is een bikkel en hij houdt het wel twintig minuten vol! Met een vuurrood gezicht en een verhit lijf, snakt ook hij naar afkoeling. Ik kies na mijn natuurlijke afkoeling in de buitenlucht, voor de koude neveldouche in de Thermentuin. Hij kiest voor het ijskoude dompelbad. Een bikkel, ik zei het al.

Nog steeds met een vuurrood gezicht, word ik opgehaald door Rianne voor mijn Clarins gezichtsbehandeling. De frisse crèmes en lotions zorgen gelukkig voor wat extra verkoeling. Rianne legt steeds uit wat ze doet en ik geniet van de verwennerij en haar zachte aanrakingen. Dat genieten slaat honderdtachtig graden om, wanneer ze achtereenvolgens overgaat tot het wegwerken van de oneffenheden in mijn - echt wel - gave gezicht. Maar toch voelt mijn neus al snel als een slagveld aan. Daarna volgt het epileren (au!) and last but not least stelt Rianne voor om mijn bovenlip te harsen! "Hoezo, mijn bovenlip harsen, ik heb toch geen snor?" vraag ik quasi beledigd. Ze legt uit dat ze dat bij zichzelf ook altijd doet en aangezien ze de helft jonger is dan ik én verstand van zaken heeft, stem ik toe. Na ook deze martelgang te hebben doorstaan, kan ik me weer overgeven aan de verdere gezichtsverzorging. Ik ontspan weer. Wat crème hier, een maskertje daar... heerlijk!

Mijn metgezel ondergaat in de tussentijd een halve lichaamsmassage bij Harry: een sportmasseur die de kneepjes van het vak kent. Hij masseert deskundig de achterkant van het lichaam en weet feilloos alle vastzittende spieren los te krijgen. Tussen alle geplande behandelingen door, waaronder ook de snelbruiner, dobberen we bijna gewichtloos rond in de kruidentempel (stiltebad) en bezoeken we het Turks stoombad maar liefst twee keer. Later genieten we nog uitgebreid van een warm Jasmijnbad. Jasmijn stimuleert vertrouwen, optimisme en fantasie, zo lezen we op het bordje naast het bad.

Genietend van ons eerste glas wijn - jeetje, het is al half negen - bestellen we ons diner buiten op het terras. De zon is allang onder gegaan en de lampen en kaarsen verlichten de tuin, wat voor een sfeervol geheel zorgt. Nadat ook wij nog een laatste rondje hebben gemaakt, nemen we buiten bij het vuur nog een afzakkertje en genieten van de totale stilte. Wat ons echt is opgevallen tijdens ons bezoek aan Thermae Son is de discretie, de deskundigheid én de servicegerichtheid van het personeel! Wanneer we eindelijk weg gaan, is het niet omdat we dat nou zo graag willen, maar puur vanwege het feit dat de sauna nou eenmaal sluit om middernacht...

Wil jij ook een dagje gaan genieten in Thermae Son? Dat kan! Thermae Son heeft speciaal voor de lezeressen van Vrouw.nl onderstaand arrangement samengesteld.
Meld even bij je reservering dat het om een Vrouw.nl actie gaat.



Thermae Son