Deze methodes maken jouw nagels sterker (volgens dermatologen)

Lichaam door Anne-Fleur

Ben jij iemand die een kei is in het goed onderhouden van je nagels? Lucky you! Niet iedereen is gezegend met knappe natuurlijke nagels, maar gelukkig zijn er wel een heel aantal (makkelijke) methodes die je kunt toepassen om je nagels een stukje mooier te maken. Diverse dermatologen have spoken en déze kleine veranderingen in je levensstijl maken je nagels weer helemaal sterk.

Lees ook: Beschadigde nagels door gellak of acryl? Probeer deze kuren eens

Tips om je nagels sterker te maken

Het onderhouden van je nagels is een hele klus waar niet iedereen tijd of zin in heeft. Toch zouden we wel heel graag goed en verzorgd voor de dag komen, dus is het alsnog maar tijd om aan die nagels te werken... Dermatologen verklapten in Glamour UK hun diepste nagelgeheimen en daar maken we natuurlijk graag gebruik van!

Handschoenen aan

Een van de tips om je nagels beter te laten groeien en sterker te maken is het gebruik van handschoenen als je in contact komt met water. Nagels zijn goed in het absorberen van water (nog meer dan de huid!) en wanneer ze dat doen worden de nagelcellen enorm belast. Dit zorgt uiteindelijk voor afbladdering, het dunner worden van je nagel en afbrekingen. Zit je veel met je handen in het water, gebruik dan handschoentjes!

Producten met formaldehyde

Een stofje dat je moet vermijden is formaldehyde, als je sterke nagels wil. Koop je producten voor op je nagels of handen, check dan altijd even de ingrediëntenlijst en kijk of je formaldehyde kunt vinden. Zo niet, good for you. Zo ja, gauw terug in de schappen. Formaldehyde of formaline zijn erg schadelijk voor je nagels en maken ze juist broos in plaats van sterk.

Geen aceton

Gebruik je nagellak om je natuurlijke nagels te verstoppen? Geen probleem natuurlijk, mits je het er maar niet weer afhaalt met nagellakremover waar aceton in zit. Aceton is een kei in het uitdrogen van nagels en maken ze juist alles behalve sterk. Kies daarom liever voor een optie zonder aceton.

Glasvijl 

Een andere tip om je nagels zo sterk en gezond mogelijk te houden is het gebruik van een glasvijl in plaats van kartonnen vijltjes. Laatstgenoemde kan namelijk makkelijk kleine scheurtjes in de nagel maken, waardoor het sneller afbreekt en afbladdert. Glasvijlen of kristallen vijlen doen het tegenovergestelde en maken juist een mooie en egale rand.

Lees ook: Dit zijn de beauty supplementen die het proberen wel waard zijn