Product: Durf jij de Nubrella aan?

De maatschappij door Redactie Ze.nl

Wat er dan nieuw aan is? Het is een paraplu zonder handvat. Vergeet die dingetjes die je soms op festivals wel eens ziet; kleine parapluutjes die je met een elastische band op je hoofd vastzet. Ze bieden weinig bescherming tegen de regen en ruineren je kapsel volledig. Om over oncharmante afdrukken op je voorhoofd nog maar te zwijgen.

De designers van de Nubrella dachten verder en origineler. Er moest een manier zijn om in de regen te lopen én fietsen zonder dat je je meteen in een zweetopwekkend regenpak met capuchon moet hijsen. Ze zochten naar een oplossing die niet alleen regen tegen zou houden, maar waarmee je ook nog eens zonder problemen in een regenbui kon fietsen, mobiel bellen en sms'en of je i-pod kunt bedienen. De Nubrella is een grote paraplukoepel die je op je schouders draagt met een comfortabel hangsysteem.

Voor Vrouw.nl mocht ik de Nubrella testen. Het was gelijk twee weken mooi weer. Gelukkig regende het vorige week eindelijk eens een keertje en kon ik met de Nubrella op pad. En eerlijk is eerlijk, het ding zit prima. Je zet hem makkelijk op en hebt meteen geen last meer van de regen. Ik kan er inderdaad mee fietsen of wandelen zonder dat mijn plu wegwaait en ik krijg geen last van lamme armen van het omhooghouden van een paraplu. Erg handig dus om droog en wel uit een regenbui tevoorschijn te komen. Doordat het ding opgevouwen best nog een flink pakketje is, zal ik het - ondanks de handige bijgeleverde draagbare hoes - niet snel op mijn fiets ergens mee naar toe nemen. Misschien is het wel een makkelijk ding om in je auto te hebben liggen? Of bij de voordeur, zodat je het kunt gebruiken als je in een regenbui de hond moet uitlaten of een brief moeten posten ofzo.

Tot zover het serieuze gedeelte. Want de Nubrella doet absoluut wat er beloofd wordt, en dat verdient een serieuze recensie.

Maar....... Sorry hoor. Het ziet er niet uit. Dat zal misschien gewenning zijn (voor mij en de rest van de wereld), maar voorlopig loop je met dat ding op je schouders en hoofd erbij als een alien. Ik merk dat iedereen die me voorbijloopt of fietst naar me kijkt. En echt niet omdat mijn haar zo goed zit. "Stijgt ze straks nog op, of blijft ze op aarde?" vragen de mannen van de groenvoorziening aan mijn vriendin, als ik toevallig even een eindje achterop loop, omdat haar kinderen sneller lopen dan de mijne.

Zelf lig ik ook steeds compleet in een deuk als ik merk dat er iemand verbaasd zijn hoofd omdraait als hij mij met mijn Nubrella in de regen ziet lopen. De Nubrella blijft ook bij deze lachbuien trouwens wel goed op mijn schouders zitten. Ik durfde er ook alleen mee te lopen toen ik met mijn vriendin en onze kinderen door het park wandelde en zij ook hun paraplu's mee hadden genomen. In mijn eentje ermee door de stad lopen gaat me nog iets te ver. Ik hou van aandacht, maar je kunt het ook overdrijven.

Conclusie van mijn vriendin en mij na een uurtje Nubrella testen: Als paraplu werkt de Nubrella prima. Maar of Nederland hier klaar voor is, vragen wij ons af. Wij nog niet helemaal (hoewel het ding ons wel ontzettend handig lijkt voor hippe mamma's achter een kinderwagen of bejaarden achter een rollator!). Maar als jij, als fietser, hondenuitlater of die-hard wandelaar meer lef hebt dan ik, is de Nubrella een goede manier om droog te blijven tijdens een echte Hollandse regenbui.

Voor meer informatie ga je naar Nubrella.nl