Reportage: Lancering earth water

De maatschappij door Redactie Ze.nl
Earth water

introduceerde samen met ontwerpersduo Spijkers & Spijkers haar glazen fles voor de horeca in hotel The Dylan Amsterdam. Het initiatief verkoopt zuiver mineraalwater waarvan 100% van de nettowinst naar UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees) gaat. Deze investeert vervolgens direct in duurzame watersystemen in gebieden waar dit het hardst nodig is.

Renee Bornmann, general manager van The Dylan Amsterdam: "In de internationale hotelindustrie zijn wij omgeven door luxe producten en staan we er maar zelden bij stil dat een product zoals water voor velen vaak niet aanwezig is. Door Earth water te schenken in ons hotel, kunnen wij op een mooie en eenvoudige manier bijdragen aan de doelstelling van UNHCR."

Als consument is het een kleine moeite om een steentje bij te dragen aan het mondiale tekort aan schoon drinkwater. Je hoeft alleen maar water te drinken. Dagelijks sterven 6.000 mensen, voornamelijk kinderen, als gevolg van het gebrek aan schoon drinkwater. Een mens kan 30 tot 40 dagen zonder eten, maar slechts drie dagen zonder water. Ook voor een goede persoonlijke hygiëne en sanitaire voorzieningen is schoon water essentieel. Ook Vrouw.nl publiceerde laatst al een artikel over water, de bron van het leven. Er is inmiddels meer dan 100.000 euro gedoneerd door Earth water en kon daardoor konden er door UNHCR waterprojecten gerealiseerd in Soedan, Ethiopië, Kameroen en Somalië.

De Earth water flessen worden geschonken in 100 toprestaurants. De fles is verkrijgbaar in twee varianten: still en sprakling. Daarnaast zijn er literpakken Earth water te koop bij verschillende tankstations. Door de huidige noodzaak om uitputtelijke grondstoffen zo min mogelijk aan te spreken en CO2-uitstoot terug te dringen, heeft Earth water bewust gekozen voor een milieuvriendelijke verpakking.


Het initiatief wordt gesteund door de Portugese profvoetballer Luis Figo, het Nederlandse dames beachvolleybalteam Remmers en Van Gestel en Naomi van As (Olympisch kampioen hockey). En op de redactie van Vrouw.nl drinken we ook graag het sprankelende water. Zo steunen we op een goede (en tegelijkertijd uitermate gezonde) manier het goede doel.

Kijk voor meer informatie op: www.earthwater.nl