Ontspannen met Oleta Adams

De maatschappij door Redactie Ze.nl

Het tien nummers tellende album opent met een cover van Nina Simone's Feeling good. Waar Nina Simone van Feeling Good een nummer maakt die je vanuit je tenen mee wilt zingen, dan wel schreeuwen, bij voorkeur op momenten dat je hele wereld in elkaar stort, doet de jazzy versie van Oleta Adams denken aan verveelde dames die bij de pedicure zitten te klagen over gespleten haarpunten en op zeurderige toon tegen elkaar zeggen: 'You know how I feel'. Een behoorlijk teleurstellend resultaat.

Gelukkig maakt Oleta Adams de teleurstellende eerste indruk van Let's stay here nog behoorlijk goed. Een groot pluspunt aan het album, is het stemgeluid van Oleta Adams. Deze is nog altijd warm, gracieus en overtuigend. Ook voor de saxofoonliefhebber heeft het album zeker wat te bieden. Bij nummers als We can't stay here, Best that I can do en Yesterday speelt de sax een belangrijke rol en scheurt, fluistert, knettert of zingt zijn deel mee.

Best that I can do en Act of forgiveness zijn de nummers die met de meeste kracht zijn gezongen en mijn favorieten van het album. Het intro van Best that I can do bestaat uit een lekker knetterde saxofoon waarna het nummer heerlijk zwoel door Oleta Adams wordt gezongen. Act of forgiveness is eigenlijk het enige uptempo nummer op het album en is lekker funky.

Een eerste indruk vergeet je niet zo snel en wat dat betreft is het jammer dat Oleta Adams haar album opent met de cover van Feeling Good. Maar Oleta Adams is een goede zangeres en daarmee weet ze de eerste indruk nog enigszins te herstellen. Let's stay here is geen album dat uitroept tot uitbundig gedrag, daarvoor zorgt het ontspannen gezang van Oleta Adams wel. En dat is tegelijk het grote minpunt aan het album, want de ontspannen sfeer zorgt ervoor dat het album een tikkeltje saai wordt. Als achtergrondmuziek is Let's stay here zeer geschikt.

WIN!

Vrouw.nl mag een aantal cd's weggeven van Lets stay here. Om kans te maken op deze leuke prijs mail naar prijsvraag@vrouw.nl, vermeld "Oleta Adams" als onderwerp en zet in het mailtje tevens je naam, adres en gebruikersnaam op Vrouw.nl. Zonder geregistreerde gebruikersnaam kan je helaas niet meedoen! Slechts één deelname per adres wordt geaccepteerd. Deze prijsvraag loopt tot maandag 11 juni 09.00 uur.


Let's Stay Here
Oleta Adams