DJ schrijft nummer voor zijn overleden vriendin Dominique

De maatschappij door Miranda

Het is nu ongeveer anderhalve maand geleden dat de Tilburgse Dominique (22) en haar vriend na een etentje met twee auto’s naar huis reden, en een spookrijder frontaal op haar inreed. En het enige wat hij kon doen, was toekijken. Nu heeft haar vriend, oftewel dj Kenn Colt (29), een nieuwe single uitgebracht voor zijn haar. In de clip van het nummer ‘Come Back To Me’ zien we beelden van Dominique.

Het ongeluk

Kenneth vertelt: “We reden de A73-snelweg op. Ik voorop, Dominique achter mij aan. Ik stak als eerste enkele vrachtwagens voorbij. Dominique begon ook aan haar inhaalmanoeuvre. Je moet weten, wij hadden een spelletje. Stonden we samen voor een rood licht of reden we achter mekaar, dan staken we onze middelvingers op. Heel dom en heel leuk.” Maar vanaf toen ging alles voor Kenneth opeens razendsnel. “In de Roermondtunnel reed een spookrijder recht op ons af. Ik claxonneerde nog, maar hij beukte met 130 kilometer per uur frontaal op Dominiques auto in. Die kracht, dat geluid... Haar motorblok lag 30 meter verder. Terwijl ik uit mijn auto rende, dacht ik: 'Dit valt nog te redden', maar dat was het niet. Het leek een slechte horrorfilm.”

Hadden we maar…

Kenneth kan niet stoppen met denken aan het ongeluk. “Hadden we nog maar één colaatje gedronken. Was ik nog één keer naar het toilet gegaan. Dan waren we niet op die plek geweest om precies 22.25 uur. Dan leefde ze nog.” Het koppel was van plan om in de toekomst het werk van Kenneth als DJ en het werk als danseres, van Dominique, te combineren in shows. Het zou ook niet lang duren voordat deze toekomstplannen werkelijkheid zouden worden. Er stonden namelijk al een hoop shows gepland in China.

Het nummer

Na het ongeluk besloot Kenneth een lied te schrijven voor zijn vriendin. “Voor haar begrafenis maakte ik een videoclip over Dominique. Na de begrafenis besloot ik een single aan haar op te dragen. Die is nu uit”, vertelt hij de Belgische krant. Het nummer heet Come Back To Me. “De cover is haar portretfoto en de videoclip is haar filmpje van op de begrafenis.”

Kippenvel. Het hele interview is hier te lezen.