Actie: Win ‘Confessions of a shopaholic’.

De maatschappij door Redactie Ze.nl
Het verhaal

Rebecca Bloomwood (Isla Fisher) is hopeloos verslaafd aan shoppen. Het is haar grote droom als journaliste aan de slag te gaan bij modetijdschrift Aletta, maar door stom toeval lukt het haar een positie te veroveren bij Successful Savings, een financieel tijdschrift, dat toevallig van hetzelfde bedrijf is als Aletta. Tot haar verrassing is haar column Het meisje met de groene sjaal, waarin Rebecca financieel advies geeft aan de lezers, een groot succes. Maar als er iemand is die financieel advies nodig heeft, dan is het wel Rebecca zelf.

Ze vult het ene financiële gat met het andere. Door haar uit de hand gelopen shopgewoontes heeft ze nu een creditcardschuld van ruim dertienduizend dollar. Als ze dan ook nog stapelverliefd wordt op haar aantrekkelijke baas Luke Brandon (Hugh Dancy), die afkomstig is uit een rijk geslacht en op eigen kracht carrière wil maken, moet ze actie ondernemen. Zal het deze shopverslaafde lukken haar eigen financiën en daarmee haar hele leven op orde te krijgen?

Fun facts

  • Opnames vonden plaats in enkele van de meest trendy en exclusieve winkels van New York: Barneys op Madison Avenue, Henri Bendel op Fifth Avenue, Scoop en Catherine Malandrino in het Meat Packing District, Alessi in Soho en Kleinfeld in Chelsea.
  • Daarnaast werd er gefilmd in enkele historische gebouwen van de stad: Hearst Tower van de legendarische Britse architect Lord Norman op 57th Street en 8th Avenue. Shopaholic was de enige film die hiervoor ooit toestemming heeft gekregen. In het Grand Salon in het Jumeirah Essex House Hotel uit 1931 in Central Park South, in en rondom de St. James Church op Madison Avenue, in het Art Nouveau op Chambers Street en rondom St. Anthony of Padua op Sullivan Street.
  • De production designers richtten speciaal voor de film in de Hearst Tower etalages in van de exclusieve merken Valentino, Anna Sui, Catherine Malandrino en Alberto Ferretti. Voor veel New Yorkers was het een kleine teleurstelling toen bleek dat de winkels niet echt zouden openen, maar speciaal voor de film waren gecreëerd.
  • Costume designer Patricia Field zocht voor Isla Fisher's rol als Becky Bloomwood de mooiste kleding en accessoires uit van ontwerpers als Balenciaga, Marc Jacobs, Christian Louboutin, Alexander McQueen, Zac Posen, Miu Miu, Salvatore Ferragamo, Prada, Christian Dior, Todd Oldham, Gucci en Matthew Williamson.
  • Filmen in New York betekende ook dat bekende theater- en filmacteurs in kleine rolletjes hun opwachting konden maken zoals Christine Ebersole (Tony Award-winnaar Beste Actrice in de Musical Grey Gardens), LaChanze (Tony Award-winnaar Beste Actrice in de Musical The Color Purple) en Kaitlin Hopkins (de ster uit Dirty Dancing: The Musical).
  • Schrijfster Sophie Kinsella was als associate producer bijna iedere dag op de set aanwezig, altijd in de buurt om haar geliefde creatie van Rebecca Bloomwood tot leven te zien komen.


WIN!

Vrouw.nl mag drie keer een dvd-pakket weggeven met daarin de dvd, een oogmasker en nagelvijlset.

Om kans te maken op deze leuke prijs mail je naar prijsvraag@vrouw.nl, vermeld "Confessions of a Shopaholic" als onderwerp en zet in het mailtje tevens je naam, adres en gebruikersnaam op Vrouw.nl. Zonder geregistreerde gebruikersnaam kan je helaas niet meedoen! Slechts één deelname per adres wordt geaccepteerd. Deze prijsvraag loopt tot 6 juli 2009 tot 09.00 uur.


Confessions Of A Shopaholic
Isla Fisher