WELKOM: Over verwachtingen, de nieuwe redactie en War Child.

De maatschappij door Redactie Ze.nl
'Vol verwachting klopt ons hart..."

Voor mij staat een verdrietige, boze maar vooral teleurgestelde vriendin. Haar ogen rood, ze bijt op haar lip: "Maar hoe is het in godsnaam mogelijk? Ik heb alles gevisualiseerd en mijn gedachtekracht gebruikt! En nu dit!" Ze heeft net gehoord dat ze waarschijnlijk een behoorlijke financiele tegenslag heeft. Bijzonder, want met dezelfde vriendin zat ik twee dagen daarvoor aan de keukentafel te praten over verwachtingen. "Het gaat uiteindelijk allemaal om verwachtingen, als je die hebt komt het altijd goed," hoor ik haar zeggen. En zo komt onze discussie op gang: "Ik ben het niet met je eens, kijk eens naar je leven, kijk naar mijn leven en wat ik allemaal verwacht had."

Verwachting is teleurstelling, want hoe groter de verwachting, hoe groter de teleurstelling. Zo verwachtte ik van mensen dat ze mij begrepen, helemaal, en dat ze mijn gedachtewereld konden volgen. Niets is minder waar. Niemand kan mijn gedachtewereld volgen, ieder van ons leeft in haar/zijn eigen 'wereldje'.

Hoe fijn als er daadwerkelijk raakvlakken zijn en die ook te kunnen voelen. Het zijn spaarzame momenten van begrip, al begrijp je elkaar nooit voor de volle 100 %. Want misschien kan ik jou wel aanvoelen, en een beetje weten wat jij bedoelt, helemaal doorleven zal ik het nooit. Ik kan namelijk niet in jouw hoofd kruipen en jij niet in die van mij (althans, nog niet).

Door de teleurstelling van mijn vriendin, dacht ik weer even aan de bestseller The Secret. De reacties op dit boek zijn heel divers, afhankelijk van welk type persoon het leest, zoals:

1. De scepticus: "Wat een onzin dat boek, ik heb goddorie alles klaargemaakt in mijn huis zodat er plek is voor de liefde van mijn leven, maar nee hoor, niks, nakkus, nada! Ik begrijp echt waarom je in dit soort onzin gelooft. Trouwens, het is toch niet echt wetenschappelijk bewezen, toch?"

2. De cynicus: "O ja? Dus dan ben jij al verlicht? Dan heb jij nu alles wat je hartje begeerd zoals the Secret zegt? Nou dan maak je anders nog wel veel fouten voor iemand die gelooft in The Secret. Hoe lang gaat dat eigenlijk nog duren voordat je verlicht bent? Je denkt toch niet dat je God bent of zo?"

3. De 'believer': "Wauw! Dit is geweldig! Dit is het helemaal! Jesus, had ik dat maar eerder geweten, dan had mijn leven er heel anders uitgezien! Ik ga er meteen mee beginnen. Begin wel met een kopje koffie die naar mij toe komt. En zie! Het werkt! het werkt echt! Die koffie kwam gewoon naar mij toe! Dit is magie, dit is tovenarij, dit is....fantastisch! ik ga meteen een hele lijst maken... oeps, waar zal ik beginnen?"

Ik denk dat mijn vriendin een 'believer' is. En de reden dat haar visualisaties en gedachtekracht (behalve een paar positieve ervaringen) een tegenovergestelde reactie teweeg hebben gebracht, is dat zij haar huis (oftewel haar innerlijk), niet goed heeft schoongemaakt. Het is het stemmetje dat stiekem tegen je zegt dat het toch niet gaat lukken, het is de oude jij die nog steeds de stem van haar vader hoort die zegt: "Zij kan niet met geld omgaan." Het is die ene leraar die jou ooit heeft toegesproken met de ‘wijze’ woorden: "Kind, ga maar niet studeren, het gaat je namelijk nooit lukken. Of dat andere stemmetje wat zegt: "Waarom overkomt mij dat nou weer!"

Zolang je dat 'huis' niet hebt opgeruimd, kan je visualiseren tot je een ons weegt. Het enige wat je ervoor terugkrijgt is teleurstelling. En dat maakte dat ik er helemaal blank in ging met de nieuwe redactie van vrOuw.nl om vervolgens aangenaam verrast te worden. Hierbij wil ik jullie voorstellen aan:

Nina Aaldering: Een sprankelende jonge vrouw die je op een ondeugende manier kennis zal laten maken met erotiek in combinatie met spiritualiteit.

Henk Jan Akse: Geboren met een waanzinnige paranormale gave die hij met alle liefde met jou wil delen.

Eveline van Dongen: Kersverse moeder van een wolk van een baby! Een ware kenner als het gaat om innerlijke kracht. Zij wil haar haar ervaringen met jou delen over de weg naar deze innerlijke schat.

Johannet van Hasz: Zij heeft de gave om 'achter de ogen te kijken', zoals een vriendin van mij dat zegt. Ze inspireert als geen ander en leert je om je intuïtie te gebruiken.

Danielle Kloeth: Deze vrolijke vrouw probeert zo veel mogelijk in het nu te leven en wil graag met jou haar gedachtegang delen.

Marit van der Meulen: Voorstander van positief en vooral eerlijke berichtgeving. Warme, vernieuwende en leergierige vrouw, waar wij nog veel van zullen horen.

Monique Mulder: Dankbare, nieuwsgierige en energieke vrouw met de kracht om vrOuw de beelden te geven die zo goed bij haar passen.

Silver Polle: Deze beauty weet als geen ander dat je mensen de ruimte moet geven. Empathie is haar grootste kracht.

Manon Tromp: Ze heeft zich al bewezen bij ons, maar haar grootste gave is om mensen in hun kracht te zetten!

Ageeth Veenemans: Echte doorzetter met lef. Vrouw van de LIEFDE. Liefhebben is haar mooie boodschap.

Wendy Bosch: 'Gewoon doen' is haar motto. Met haar enorme bos prachtig blond haar lijkt ze op Samson: het is haar kracht. Ze vindt het prettig om op een nuchtere manier om te gaan met groei en persoonlijke ontwikkeling.

en

Christa Veldkamp: In haar dagboek schrijven is haar grootste hobbie. Deze wijze vrouw heeft de gave om anderen heel goed aan te voelen.


Laat je verwachtingen los, dan kunnen ze ook jou alleen maar verassen!

WAR CHILD

Tevens ben ik bijzonder blij dat een aantal vrouwen van War Child vanaf deze week, elke dinsdag op de voorpagina sieren. Zij zullen jou vertellen over vriendschap, en wat dat betekent voor hen. Mooie vrouwen, en dat kan ook niet anders als je je inzet voor kinderen die al zo veel leed hebben meegemaakt. En daarom ODE aan de dames van War Child!

Fijne week!
Aviola