WELKOM: Over Christine Pannebakker, herkenning en André!

De maatschappij door Redactie Ze.nl

Welkom Christine Pannebakker: deze mooie en bijzonder charismatische vrouw zal wekelijks een column schrijven voor vrOuw over, jawel, de kracht van de vrouw. Met Vrouwenpower (hoe toepasselijk voor vrOuw.nl!!!) toont zij hoe jij zelf in staat bent om de wereld te veranderen.

Bij deze wil ik ook alle bloggers van vrOuw bedanken voor hun mooie 'schrijfsels', hier een paar voorbeelden:

Patricia:

“Ooit was er een tijd
Dat Sinterklaas vooral ging om gezelligheid
Dat minder meer was, en beslist niet te weinig
Al die overdaad is echt niet meer geinig.”

Ik ben het zo met Patricia eens, maar kon het niet laten om toch weer een groot cadeau voor mijn kinderen te kopen waar ze overigens bijzonder blij mee waren. Helaas, het blijft knagen… In wat voor maatschappij leven wij? Waarom toch dat kopen, kopen, kopen?

Mikki:
“Soms kan ik zo van mijzelf balen. Soms kan ik zo met mijzelf in de weg zitten en dan zucht ik een keer 'waarom kan ik niet gewoon zijn'.”

Wat mooi en wat prettig om te lezen dat wij allemaal zo veel emoties kennen. Die dagen of momenten dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien, dat je jezelf niet meer ziet zitten en de pijn die je dan voelt. Herkenning is fijn, nog fijner is het feit dat Mikki dit zo open met ons deelt.

Ellybelly:

“Pfff zou ik nou toch een beetje spiritueel zijn??
Waar komen dromen vandaan en wat voor betekenis hangt er aan?
Zo ook met mijn angsten.”

Ellybelly, een vrouw met een grote dosis humor, wars van het spirituele, maar dan toch voorzichtig vertellen dat zij heel misschien een beetje spiritueel is... Lief! En zijn wij dat niet allemaal? Is dit alles wat wij meemaken niet spiritueel? Gewoon zoals het is? Namelijk het leven?

Marlies/Marlieze Analieze:

“Ik voerde het vorig jaar zelfs uit, totdat er iets naars in haar leven gebeurde. Toen stond ik er weer. Los van haar belabberde luisterlogica, mag ik haar namelijk wel.”

Ook een prachtig herkenbaar verhaal. Want soms kunnen vriendschappen zo ingewikkeld zijn en toch zo leerzaam en de warmte die je voor die persoon voelt, voert uiteindelijk toch de boventoon...

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, soms voelen wij ons verdrietig, nutteloos, boos, angstig of schuldig en op andere momenten stralen wij zelfvertrouwen uit, genieten van de prachtige momenten die wij ervaren met onze kinderen, mannen, vrouwen, vrienden, vriendinnen en niet in de laatste plaats: met onszelf. Wonderlijke momenten die zomaar komen en ook zomaar weer gaan.

Alles bij elkaar genomen is mijn thema van deze week ‘keuzes maken’. Ik heb een waanzinnig aanbod gekregen, zo’n aanbod waar je alleen maar van droomt. Maar dat aanbod heeft wel consequenties voor mijn gezin en voor mij. Dat betekent veel wikken en wegen want, wat wil ik nou echt? Misschien wel een thema van ons allemaal. Zo heeft blogger Andre ook een keuze gemaakt:

Ode aan Andre

Uit Andre’s weblog: “Morgen wil ik aan de chirurg vragen of hij liefdevol met mijn slokdarm om wil gaan. Ik verlang er naar dat deze ziekte met respect uit mijn lichaam gehaald wordt. Noem het zweverig.... ik voel dat ik meer vanuit liefde wil handelen. Dus ook deze ziekte. Negatieve uitingen terwijl ik open lig... tja... kan er niets aan doen, maar dit voelt niet goed. Mijn kanker heeft gewoon zijn functie gehad, mag op een liefdevolle manier verwijderd worden en terug gegeven worden aan de natuur. Ook kanker kan in mijn optiek muteren tot iets goeds... als het maar een positief fundament heeft. Ik hoop dat op deze manier te kunnen doen. Voel een enorme behoeft om dit op deze manier te doen. baat het niet........ rest ken je vast wel. Dit moet lukken!”

Hoe bijzonder dat wij het hele proces van Andre van dichtbij mee mogen maken en dat hij het met ons wilt delen. Wellicht ook een goed moment, gezien hij vandaag (maandag) een gesprek heeft met zijn arts, om met z’n allen even aan hem te denken en hem licht, kracht of ander moois te sturen. Bij deze wens ik hem veel sterkte toe en hoop ik dat wij nog veel van zijn schrijfsels mogen genieten de komende tijd.