WELKOM: 2010.

De maatschappij door Redactie Ze.nl

De Da Vinci Code van Dan Brown, iedereen kent het boek inmiddels. "Dit wordt een bestseller! Dit is geniaal!" Riep ik jaren geleden enthousiast tegen mijn vriendin.

Dit weekend heb ik de laatste Dan Brown gelezen: Het Verloren Symbool. En wederom ben ik geraakt, en niet zo’n beetje ook.

Het begint al met de intro:

Wie in de wereld leeft zonder zich bewust te worden van de betekenis van de wereld, dwaalt door een enorme bibliotheek zonder de boeken aan te raken. The Secret Teachings of All Ages.

Onlangs sprak ik met wetenschapsjournaliste en internationaal bestsellerauteur Lynne Mc Taggart. Een vrouw waar ik enorm veel bewondering voor heb omdat zij zich vol passie heeft gestort op het onbekende: de magie van intenties en gedachten. Mc Taggart’s stelling: 'gedachten kunnen de wereld veranderen', speelt een belangrijke rol in Het Verloren Symbool van Dan Brown.

Liesbeth Bakker van Bliz Events is ook zo’n vrouw waar ik bewondering voor heb. Niet alleen organiseert zij waanzinnige lezingen en workshops. Ze haalt sprekers van top niveau naar Nederland. En dat is ook wat mij zo raakt van het boek van Dan Brown. Of nog dichter bij huis: het boek van Geert Kimpen, De geheime Newton. Waarom het mij raakt? Heel simpel. Als je naar de geschiedenis kijkt en ziet dat de mensen die zich hier mee bezig hielden en houden! van wereld niveau zijn, dan kan ik daar alleen maar heel vrolijk van worden. Het geeft mij persoonlijk de kracht en zekerheid om door te gaan en te blijven kiezen om mijn passie met jou te delen.

En daarom kan ik het niet laten om nog een klein stukje uit Het Verloren Symbool te citeren:

De profetieën van de Rozenkruisers

*Jehova zal de mens verlossen door geheimen te onthullen die hij eerder aan een selecte groep voorbehield.
*De hele wereld zal worden als één boek en alle tegenstellingen tussen de wetenschap en de theologie zullen worden opgeheven.
*Voor het eind van de wereld zal God een grote vloed van spiritueel licht scheppen om het lijden van de mens te verlichten
*Voor deze openbaring mogelijk is, moet de wereld het gif van de gifbeker, die gevuld was met het valse leven van de theologische wijnstok, wegslapen.’

2010 zal bol staan van baanbrekend wetenschappelijk onderzoek. Een jaar van verwondering alom. Althans, dat hoop ik...

Ik wens je een liefdevol en gezond 2010


Lynne Mc Taggart is van 5 t/m 7 februari in Nederland.
Meer informatie vind je op: Bliz Events