Mijn mening: Onzeker versus Zeker.

De maatschappij door Redactie Ze.nl

Het antwoord is heel duidelijk; NEE! Waar je met een man nog misbruik zou kunnen maken van het vrouw zijn, is dat met een vrouw aan het hoofd natuurlijk niet van toepassing. Probeer jij je vrouwelijke charmes maar eens te misbruiken bij een vrouwelijke werkgever. Kijk, je hoeft die charmes natuurlijk ook niet uit te proberen als je baas homo is. En dat behoeft natuurlijk geen uitleg.

Maar om even terug te komen op Vrouwen versus Vrouwen. Ik wil daar toch wat aandacht aan besteden. Waarom gunnen vrouwen elkaar niets? Als je denkt dat een man je van top tot teen bekijkt als je ergens binnenkomt, let dan vooral nog eens extra op de vrouwen. Binnen twee seconden ben je van top tot teen gescand en is er besloten of je een bedreiging bent of niet. Ben je een bedreiging, dan heb je geen schijn van kans meer. Tenzij je jezelf heel nederig opstelt en het grijze muisje gaat uithangen. Dan voelen vrouwen zich al een stuk relaxter bij je. Je zult hun baan, vriendje, vriendinnen, status niet kunnen afpakken als je een grijs muisje bent.

Iedereen doet het! Ontken het maar niet. Vrouwen zijn net katten. Wij bakenen ons territorium graag af en bewaken het met man en macht. Je vergeet nooit dat er iemand mooier, knapper en succesvoller kan zijn.

Waar komt dit allemaal vandaan? Het antwoord is simpel en is in één woord te omschrijven: onzekerheid. Die ene collega die je het leven zuur maakt op kantoor door je ideeën af te pakken of door gewoonweg lullig te doen tegen je elke dag weer. Achter je rug om gaat praten met jullie manager over jouw werkzaamheden. Die vrouw die tegen mannen superaardig doet, maar de vrouwen van de afdeling links laten liggen. Of die haaibaai die over alles en iedereen heen dendert en doet alsof de wereld van haar is? Óf opmerkingen als: "Wat zie je er moe uit", terwijl je er naar eigen mening prima uitziet en je lekker in je vel zit.

Allemaal onzekerheid. Zulke vrouwen zullen je niets gunnen. En helaas zijn er daar naar mijn mening teveel van. Laat je door dat soort types ook zeker niet uit het veld slaan. Ik ga dan juist met opgeheven hoofd lopen. Blijkbaar ben ik interessant genoeg als persoon. Dit is overigens iets wat je van jezelf moet weten: dat je interessant genoeg bent!

Persoonlijk kan ik niet omgaan met onzekere vrouwen. Ik houd van vrouwen die zeggen wat ze willen en doen wat ze willen. Onzekerheid is voor mij: iemand die niet in zichzelf gelooft. Want als jij niet in jezelf gelooft, waarom zou ik dat dan wel moeten doen? Vrouwen die roepen dat ze weg willen bij een baan, maar vervolgens drie jaar blijven hangen? Waarom? Voor wie doe je dat?

Zonde, zeg ik. Begrijp me niet verkeerd. Ik kan ook heel jaloers zijn op vrouwen, die al zijn waar ik wil zijn. Zo ben ik jaloers op Froukje de Both, omdat zij wel bij Radio 538 op de radio komt en ik niet. Baal ik van. Wat heb ik niet dat zij blijkbaar wel heeft gedaan en zo haar doel heeft bereikt?

Iets meer egoïsme kan geen kwaad. Niet het 'slachtoffer' gaan uithangen, omdat je als vrouw zijnde ergens niet aan de bak komt, maar juist NOG harder gaan roepen wat je wilt. Weet je wat ook mooi zou zijn? Elkaar helpen en elkaar juist niet zien als concurrent. Iedereen heeft zijn/ haar eigen kracht. Gebruik dat! Jaloezie maakt vrouwen er echt niet mooier op en het laat je onzekerheid heel duidelijk zien. Dit geldt niet alleen voor vrouwen met een carrière, maar voor iedereen! Gun het elkaar!

*******

Heb je ook een eigenwijze mening die jij op Vrouw.nl wilt delen? Mail je artikel/column (500 à 900 woorden), inclusief (kleur-)foto (hoge resolutie: minimaal 500 pix) dan naar 'info@vrouw.nl' onder vermelding van "Eigenwijs". Wil je niet met naam en toenaam geplaatst worden, dan is anonieme plaatsing ook mogelijk!

Kijk voor andere meningen:
- Zelfacceptatie
- Ik neem ontslag! En wel nú!
- Voor mij géén kinderen: 'not ever'!